Zirvede Haber

PASHA BANK’tan Platin Kimya adına ilk VDMK İhracı

PASHA BANK’tan Platin Kimya adına ilk VDMK İhracı

Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihracının öncülerinden PASHA Bank, tarım ve otomotiv sektörlerinden sonra bu kez tarım sektörüne dolaylı olarak destek verdiği yeni bir ihraç gerçekleştirdi. Platin Kimya A.Ş adına,  zirai ilaç satışlarından doğan alacaklar üzerine gerçekleştirilen 50 milyon TL’lik VDMK ihracı, ortalama 161 gün vadeli yapısı, JCR’dan A- Uzun Vadeli Ulusal Derecelendirme Notu ve yıllık yüzde 38 basit getiri oranı ile dikkat çekiyor. 

Türk bankacılık sektöründe yedinci yılını dolduran PASHA Bank, yatırım bankacılığı alanında bono, tahvil, VDMK gibi sermaye piyasası araçları ihraçlarına aracılık ederken, kurumsal bankacılık alanında ise nakdi krediler, proje finansmanı, leasing, forfaiting, alacak finansmanı, dış ticaretin finansmanı ve gayri nakdi kredi ürünleriyle müşterilerine hizmet sunuyor. Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan arasındaki ticaretin gelişimine katkı sağlamak, bölgede yatırım yapan işletmelere kaynak yaratmak ve rehberlik etmek amacıyla kurulan PASHA BankTürkiye’de VDMK konusunda öncü rol üstleniyor. PASHA Bank, Platin Kimya A.Ş adına, ortalama 161 gün vadeli, yıllık yüzde 38 basit getiri oranıyla aracılık ettiği 50 milyon TL’lik bir VDMK ihracı daha gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan PASHA Bank Genel Müdürü H. Cenk Eynehan, PASHA Bank olarak özellikle son yıllarda güvenilir bir finansal enstrüman olarak yükselişe geçen VDMK’yı, sermaye piyasası oyuncularıyla buluşturuyoruz. Tarım ve otomotiv sektörünün gelişimine katkıda bulunurken diğer taraftan da yatırımcılara cazip getirili yatırım alternatifi sunmuş oluyoruz. İlk VDMK ihracının gerçekleştiği 2020 yılından bugüne her iki sektöre toplamda 805 milyon TL finansman desteği sunduk. Bunun 720 milyon TL’lik kısmı tarım sektörüne, 85 milyon TL’lik kısmı otomotiv sektörüne ait. Zirai ilaç satışlarından doğan alacaklar üzerine gerçekleştirdiğimiz 50 milyon TL’lik yeni ihraç ile tarım sektörüne dolaylı olarak destek olmayı sürdürüyoruz. Yılın ilk yarısında 420 milyon TL VDMK ihracında bulunduk. Hedefimiz yılsonuna kadar 1 milyar TL hacme ulaşmak. 2022 yılı içinde devam edecek ihraçlarımız ile reel sektöre destek sağlamaya devam edeceğiz dedi.

Platin Kimya Mümessillik ve Dış Ticaret A.Ş.’nin zirai ilaç satışlarından doğan alacakları üzerinden gerçekleşen VDMK ihracı, JCR’dan A- Uzun Vadeli Ulusal Derecelendirme Notu ile dikkat çekiyor. 1999 yılında kurulan Platin Kimya, 2012 yılından beri Antalya OSB’de kendi mülkündeki tesislerinde tarım ilacı ve gübre üretiyor. Platin Kimya’nın tarım sektöründe yüzde 5 düzeyinde pazar payı bulunmaktadır.

PASHA Bank Hakkında

PASHA Yatırım Bankası A.Ş., 25 Aralık 1987’de Yatırım Bank A.Ş. unvanıyla İstanbul’da kurulmuştur. PASHA Yatırım Bankası, Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan arasındaki ticaretin gelişimine katkı sağlamak, bölgede yatırım yapan işletmelere kaynak ve rehberlik sağlamak üzere, yatırım bankacılığı ve kurumsal bankacılık ürünleriyle hizmet vermektedir. 2015 yılına kadar farklı sermaye gruplarının yönetiminde hizmet veren bankanın Aralık 2015 tarihi itibariyle yüzde 99,92 oranında sermaye payı, Bakü merkezli bölgesel finans kuruluşu PASHA Bank OJSC’ye geçmiştir. Mayıs 2018 itibariyle, Bankanın ortaklık yapısı yüzde 51 PASHA Bank OJSC, yüzde 49 PASHA Holding LLC olarak değişmiştir. Ayrıntılı bilgi için www.pashabank.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ