Zirvede Haber

Kurban bağışları Somali’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı

Kurban bağışları Somali’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı

Suffe Derneği kurban organizasyonunda Somali’de 2 bin hisse dağıttı

Suffe Derneği, bu sene Kurban Bayramında Somali’de yaklaşık 2 bin hisse dağıtarak Anadolu insanının merhametini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Suffe İlim İrfan ve İnsani Yardım Derneği, bu yıl hayırseverler tarafından yapılacak kurban bağışlarını son 30 yıldır iç savaş ve yoksulluk mücadelesi veren Somali’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını açıkladı. Kurban Bayramı için bu yıl “Kurbanda Hisseniz Kardeşlikte Payınız Olsun” sloganıyla yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştıran dernek son iki yıldır Kurban Bayramı organizasyonlarını Somali’de gerçekleştiriyor.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, “Suffe İlim İrfan ve İnsani Yardım Derneği olarak 1991 yılından bu yana iç savaş, kıtlık, kuraklık ve yoksullukla mücadele eden Afrika ülkesi Somali halkına bağışçılarımızın kurban emanetlerini ulaştırdığımız için gururluyuz. Allah’ın izniyle bu yılki faaliyetlerimizde herhangi bir aksama olmadan bütün yardıma muhtaç kişilere ulaştırdık. Bu sene yaklaşık 2 bin hisse dağıttık. 2022 Kurban Bayramı organizasyonu kapsamında iç savaş mağduru, çadır kentlerde, kamplarda yaşayan insanlara sadece kurban emanetlerini değil, Anadolu insanının merhametini, Türk halkının kadirşinaslığını taşıdık.” denildi.

Suffe İlim İrfan Ve İnsani Yardım Derneği, Somali’nin yanı sıra Nijerya, Çad, Uganda, Kamerun, Bangladeş ve Suriye başta olmak üzere birçok ülkede yardım faaliyetleri sürdürüyor. Afrika ülkelerinde gıda, su kuyusu, kurban kesimi, cami ve mescit gibi alanlarda yardım çalışmaları ile ihtiyaç sahiplerine el uzatıyor

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ