Zirvede Haber

Sarıgül’den Bursa’da açıklamalar: Ayıdan post Amerika’dan dost olmaz

Sarıgül’den Bursa’da açıklamalar: Ayıdan post Amerika’dan dost olmaz

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül Bursa’da gerçekleşen DSP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Kul’un cenaze töreninde ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Mustafa Sarıgül'den Bursa'da açıklamalar: Ayıdan post Amerika'dan dost olmaz

CANSU ÖZDEMİR – GÜLİN ÖZDEMİR / BURSADA BUGÜN 

Cenaze törenine katılan Sarıgül, ülke gündemine damga vuran açıklamalarda bulundu.

Mustafa Sarıgül, katıldığı cenaze töreninde, “Ne ekerseniz onu biçersiniz. Rusya Devlet Başkanı Putin‘in, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı‘nı ayakta bekletmesi doğru bir davranış olmamıştı. İran’da hiç olmazsa kısmen bir diplomasi dersi verilmiştir. Bu Türkiye Cumhuriyeti‘nin kısmen onurunu iyi bir noktaya taşımıştır. Umarım ki bundan sonraki diplomaside buna benzer olaylar olmaz. Hangi ülkenin devlet başkanı başka bir ülkeye giderse orada hakettiği şekilde karşılanması lazım. Diplomasiye de nezaketi ve zerafeti getirmemiz lazım.

Biz Bülent Ecevit’ten, Süleyman Demirel’den, Turgut Özal’dan da bunu gördük. Siyasette diplomasi şarttır. İkinci olarak özellikle Amerika Birleşik Devletleri‘nin ‘F-16’ları Türkiye’ye veririz ama Yunanistan’da kullanamazsınız’ anlayışını şiddetle reddediyoruz. Biz Çanakkale’de, Kocatepe’de, Dumlupınar’da mücadele verirken F-16’lar yoktu. Biz Kıbrıs’a çıkarken Kıbrıs’ın sadece Türklerin değil Rumlar’ın da barışı için çıkarken bizim F-16‘larımız yoktu. Amerika F-16’ları alsın başına çalsın. Türkiye Cumhuriyeti’ne hiç kimse asla ve asla dayatma yapamaz. Nasıl ki 1974 yılında Bülent Ecevit‘imize Başbakanlık döneminde ‘Kıbrıs’a çıkarsanız karşınıza 6’ncı filoyu çıkarırız’ dedi, Ecevit de ‘Gölge etmeyin başka ihsan istemiyorum’ dedi.

O zaman nasıl F-16′lara güvenmediysek, atalarımızın bize bıraktığı o inancımıza güvendiysek biz Amerika Birleşik Devletleri‘ne değil kendi inancımıza ve ulusumuzun birliğine ve beraberliğine güveniyoruz. ABD Türkiye’ye kesinlikte dayatma yapamaz. Bize kimse silah doğrultmasa Türkiye Cumhuriyeti zaten barıştan yanadır. Bize F-16’ları Yunanistan‘a karşı kullanamazsınız derse biz de onlara ‘Ayıdan post Amerika’dan dost olmaz, Amerika F-16’larını al başına çal’ deriz” şeklinde açıklama yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ