Zirvede Haber

500 hayvan kurtarıp tedaviye getirdiler

500 hayvan kurtarıp tedaviye getirdiler

Olay Gazetesi Köşe Yazarı Ahmet Emin Yılmaz; DOHADERN’nin çalışmalarını kaleme aldı. Yılmaz;

Yangın ve sel bölgelerinden 500 hayvan kurtarıp tedaviye getirdiler

Kurulalı 1,5 yıl oldu… Kısa adıyla DOHADERN olarak bilinen Doğal Yaşamı ve Hayvanları Koruma Derneği bu kısa sürede önemli işlere imza attı, sokak hayvanları için örnek çalışmalar yürüttü.

Şimdi de…

Yangın ve sel yaşanan bölgelere yardım elini uzatıp etkilenen hayvanların hayatta kalmaları için çalışıyor.

DOHADERN Başkanı Veteriner Hekim İbrahim Tugay Ateş son yıllarda yaşanan yangın ve sel felaketlerine dikkat çekerken, çalışmalarını şöyle anlattı:

“Geçmiş yıllarda Bursa’da bizim gibi düşünen derneklerin öncülüğünde ve eş koordinasyonuyla 500’e yakın canlıyı tedavi edilmek üzere sel yangın bölgelerinden tahliye ederek ilimize getirmiştik. Son olaylarda da hızla Bursa odaklı STK ve kuruluşlarla iletişime geçerek ne yapabileceğimize baktık. Arkadaşlarımız tahliyeler için 7/24 nöbette bekliyor.”

 

Babasının izinden yürüdü, en büyük yardımcısı oldu

Adı İlayda Ateş. Bu yıl Bursa Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nden mezun oldu. DOHADERN Başkanı İbrahim Tugay Ateş’in da kızı.

İşte…

Babasının izinden yürüyen İlayda Ateş, sokak hayvanlarının tedavilerinde de babasının en büyük yardımcısı oldu. Hem Bursa’da, hem yangın ve sel bölgelerinden kurtarılan canlıların tedavisine de DOHADERN adına katılıp yaşamda kalabilmeleri için çalışıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ