Zirvede Haber

Bu bütçe Yıldırım’ın geleceğini yok etme bütçesidir!

Bu bütçe Yıldırım’ın geleceğini yok etme bütçesidir!

Yıldırım Belediyesi Meclisi’nde gergin geçen Temmuz 2022’nin ilk oturumundan sonra arife günü yapılan ikinci oturumunda da belediyenin ek bütçesi talebi elektrikli havanın esmesine sebep olurken CHP Gurup Sözcüsü Servet Çağıl’ın ifadeleri sık sık AK Partili meclis üyelerince sıralara vurularak kesildi. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ı 600 milyonluk 2022 yılı bütçesini yönetememekle suçlayan CHP Gurubu 450 milyon liralık ek bütçeye vize vermeyerek ret oyu kullandı. CHP Yıldırım Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Servet Çağıl; ” belediyemizin 2022 bütçesini mart ayı içerisinde 600 milyon TL olarak belirlemiştik. Henüz yıl ortası olmasına rağmen 455 milyonluk ek bütçe meclise getirilmiştir. Buradan çıkan sonuçlara baktığımızda başkan ve yönetiminin önünü göremediğini, önümüzdeki bir yıl içerisinde Gelir ve giderleri dengeleyemediğini ve önünü görmeyen bir başkanın ilçemizi yönetebilme kabiliyetinin olmadığını göstermektedir. 2022 bütçesi bir israf bütçesi olmasaydı kamu kaynakları heba edilmeseydi ek bütçeye gerek kalmadan seneyi tamamlayabilirdik. Ancak bütçe içeriğine baktığımızda fakirden alıp zengine veren bir bütçe olduğunu görmekteyiz.

Sözgelimi fakirlere yardım içerikli Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bütçesi 6.921.000 TL olup Özel Kalem Müdürlüğü bütçesi de 6.672.000 TL’dir. Yıldırım’da yaşayan dar gelirli on binlerce vatandaşa öngörülen bütçe ile başkanın bütçesi hemen hemen aynıdır. Vatandaşa bir koli erzak verirken kılı kırk yarıyor detaylı incelemeler yapıyor ve hak eden vatandaşa dahi erzak yardımı yapmamak için çeşitli bahaneler üretiyorsunuz ama iş kendinize gelince olabildiğince bonkör davranıyorsunuz. İşte durum ortada on binlerce dar gelirli vatandaşa , yoksula sağlanan bütçe ile başkanın bütçesi aynı , kaldı ki bu özel kalem bütçesinde de yapmış olduğunuz denetimlerde mevzuatla uyumlu olmayan çeşitli harcamalar olduğunu tespit edip itiraz şerhimizi düşmüştük.
Yine Kültür ve sosyal işler müdürlüğü bütçesi 20.510.000 TL olup bu bütçe içerisinde basın kuruluşları adı altında milyonlarca lirayı aylık ödemeler şeklinde bu kuruluşlara aktardınız. Yapılan bu harcamalar mevzuata aykırı olmakla birlikte Sayıştay raporlarında da bu harcamaların usulsüz olduğu şeklinde şerhler bulunmaktadır. Yine buna benzer şekilde tiraj sayısı düşük , okunmayan
gazete ve dergilere yüz binlerce lira para aktardınız .

Şimdi halkımız adına size soruyorum; şimdi, Yıldırımlı vatandaşlarımıza ait yetimin fakirin dar gelirlinin hakkı olan bu paraları gereksiz bir şekilde harcamasaydınız ; ek bütçe yapılmasına da ihtiyaç olmayacaktı. Gelelim ek bütçe talebinize; Kitabın ortasından konuşalım , Bu bütçe talan bütçesidir , bu bütçe yıkım bütçesidir bu bütçe Yıldırım’ın geleceğini yok etme bütçesidir. Bu ek bütçede yıllık 235 milyon TL taşınmaz satışı hedefliyorsunuz .Bu ne demektir Yıldırım halkına ait Yıldırım halkımızın kullanması gereken kamu mülklerini satacak ve bütçenizdeki açıkları bu şekilde kapatmaya çalışacaksınız halka ait ne varsa satıp paraya çevirmeyi düşünüyorsunuz. Bu taşınmazların halka ait yeşil alanlar veya kamu hizmet alanları olması gerekirken Yıldırım halkının geleceğini satmayı hedefliyorsunuz. Geçen gün yapılan toplantıda Samanlı’daki yerle ilgili kira ve satış yetkisi almışsınız. Daha 3 ay önce Samanlı’da 180 dönüm arazi üzerine Lojistik Merkezi kurulması yönünde karar alındı, sürpriz bir önerge ile önümüze geldiği için grubumuzda buna evet demiştik, ancak yerinde gidip incelediğimizde Samanlı Köyüne ait Mera olarak kullanılan bir alan olduğunu, bölgenin Ova koruma alanı içerisinde olduğunu ve aynı zamanda Dere Taşkın bölgesi içerisinde bulunduğunu gözlemledik .

Sürpriz bir önerge ile önümüze geldiği için yanılgıya düştük ve evet dedik ancak buradan açık ve net bir şekilde ifade edelim ki asla böyle bir oluşuma onay vermiyoruz ve şiddetle karşı çıkıyoruz, halka ait Mera alanında şu anda kepçeler dozerler harıl harıl çalışıyor; işte talan bütçesi yıkım bütçesi dediğimiz budur Hayvancılık, tarım, yeşil alan, Dere Taşkın havzası bunları önemsemiyorsunuz, yeşil Bursa’yı beton Bursa’ya çevirdiniz, işte Yıldırım’ın son kalan yeşil alanlarını Ova ve tarım alanlarını da yapmış olduğunuz bu projeyle yok ediyorsunuz. Doğayı tarımı hayvancılığı ve insanı önemsemeyen tek hedefi halka ait kaynakları paraya çevirmek olan iş bu ek bütçenizi kabul etmiyor ve reddediyoruz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ