Zirvede Haber

Online Satış Sitesi Açmanın Maliyetleri

Online Satış Sitesi Açmanın Maliyetleri

İnternetten ürün ve hizmet satışı yapmak istiyorsanız kendinize ait bir online satış sitesi kurmanız gerektiğini bilmelisiniz. Bu noktada da tercih edebileceğiniz birçok farklı yöntemin olduğunun da farkında olmanız gerekmektedir. Genellikle online ticaret sitesi açmak isteyen markalar e-ticaret sitesi yazdırma, açık kaynaklı yazılım ya da hazır e-ticaret paketi gibi yöntemleri tercih ederek e-ticaret sitelerini hayata geçirmektedir.

Online satış sitesi açmak isteyen şirketlerin maliyetleri de tercih edilecek site kurma yöntemine göre farklılık göstermektedir. Online Satış Sitesi Açmanın Maliyetleri adlı bu yazımızda online satış sitesi kuracak olan kişi ve işletmelerin harcayacağı tutarlar hakkında sizlere bilgi vereceğiz.

Siz de yazımızı inceleyebilir ve site kurma maliyetine göre sermayenizi belirleyerek hareket edebilirsiniz.

Şirket Kuruluş Maliyeti

Online satış sitesi açmak ve internetten satış yapmaya başlamak isteyen her kişi ve işletmenin harcama yapacağı tutarlarının başında şirket kuruluşu gelir. Çünkü internetten satacağınız her ürün için fatura kesmeniz ve vergi ödeme zorunluluğunuz bulunur. Bu noktada da kişiler şirket kuruluşu yaparak bu problemin önüne geçebilir.

Online ticaret sitesi açmak için gerekli olan şirket kuruluşunda maliyetler çoğu zaman kurulacak şirket türüne göre farklılık göstermektedir. Örneğin: şahıs şirketi kuracak kişiler daha uygun ücretler ile şirket kurarken limited ve anonim şirketlerinde ise kuruluş ücretleri artış gösterebilmektedir.

Ürün Maliyetleri

Online ticaret sitesi açmak istiyorsanız siteniz üzerinden satacağınız ürünlere ihtiyacınız bulunduğunu bilmeniz gerekmektedir. Genellikle bu noktada markalar iki farklı yöntem ile çalıştığı için site kurma maliyetleri farklılaşabilmektedir.

Stoklu satış yöntemi ile internetten satış yapacak kişi ve işletmeler sitelerini kurmadan önce ürünlerini stoklamaktadır. Bu nedenle online ticaret sitesi açmak ve stoklu satış yapmak isteyen her markanın ürün stok maliyetlerini hesaplaması gerekmektedir. Bunun yanı sıra e-ticaret maliyetlerini azaltmak isteyen kişi ve işletmelerin tercih edebileceği farklı bir yöntem de bulunmaktadır.

Dropshipping yani stoksuz satış yöntemi ile markalar ürün stoklarını tedarikçilerden sitelerine aktarmakta ve böylece ürün stok maliyetlerinden kurtularak e-ticaret yapabilmektedir. Sizler de online satış sitesi açma maliyetlerini düşürmek istiyorsanız bu yönteme bir göz atabilirsiniz.

E-ticaret Sitesi Kurma Maliyeti

Online ticaret sitesi açmak isteyen her kişi ve işletmenin yapması gereken harcamalardan birisi de e-ticaret sitesi kurmaktır. Genellikle markalar e-ticaret sitesi kurarken üç farklı yöntemi tercih etmektedir. Bunlar:

  • E-ticaret sitesi yazdırma
  • Açık kaynak kodlu yazılımlar
  • Hazır e-ticaret paketleri

Gibi yöntemlerdir ve her yönteme göre maliyet farkı bulunmaktadır.

  • E-ticaret Sitesi Yazdırma: Markaların çoğu zaman e-ticaret firmalarına hizmet veren ajanslar ile çalıştığı site kurma yöntemidir ve genellikle proje bazlı çalışıldığı için maliyetler oldukça yüksektir. Proje bazlı olarak 20.000 – 200.000 TL arasında maliyeti vardır.
  • Açık Kaynak Kodlu Yazılımlar: Markaların belirli yazılım firmalarından demo özelliklerde satın aldığı e-ticaret alt yapılarıdır. Her ne kadar bu yöntemde e-ticaret sitesi maliyeti düşük gibi gözükse de aslına bakıldığında yazılımcı, modül ve tema masrafları online ticaret sitesi açmak isteyen markaların maliyetlerini arttırmaktadır.
  • Hazır E-ticaret Paketleri: Bilişim firmaları tarafından e-ticaret sitesi kurmak için geliştirilen hazır e-ticaret paketleri bir e-ticaret firmasının her ihtiyacını karşılayacak modül ve özellikler ile donatılmıştır. Genellikle markalar kendi bütçelerine göre bir paket seçebilmekte ve e-ticaret sitelerini kurabilmektedir.

Hazır e-ticaret alt yapıları açık kaynak kodlu yazılımlar ve e-ticaret sitesi yazdırma yöntemleri karşılaştırıldığında hazır e-ticaret paketlerinin diğerlerine göre daha avantajlı olduğu bilinir. Çünkü hazır e-ticaret alt yapıları içerisinde markaların tercih edebileceği birçok özellik bulunur.

Bununla beraber hazır e-ticaret paketlerini kullanan işletmelerin destek alma süreci daha kolay bir şekilde işleyebilmektedir. Çünkü açık kaynak kodlu e-ticaret alt yapılarını kullanan markalar kütüphaneler aracılığı ile destek alabilirken hazır e-ticaret alt yapılarını kullanan markalar müşteri hizmetlerinden destek alabilmektedir.

Online ticaret sitesi açmak ve açarken fazla sermaye harcamak istemeyen her marka çoğu zaman hazır e-ticaret paketlerini tercih etmektedir. Sizler de bu yöntem ile e-ticaret sitenizi açabilir ve sektörde daha başarılı olmanızı sağlayacak modüllere erişebilirsiniz.

Sanal Pos ve Kargo Ücretleri

Sanal pos ve kargo ücretleri de online ticaret sitesi açmak isteyen markaların maliyetleri arasında yer alır. Genellikle e-ticaret sitenizden tahsilat gerçekleştirmek için kullanacağınız sanal poslar belirli komisyon oranları ile çalışır. Çoğu zaman bu oran %0,5 ile %10 arasında farklılık gösterir ve ilgili ücret her alışverişten tahsil edilir.

Kargo ücretleri de markaların maliyetleri arasında yer alır. Çünkü e-ticaret firmalarından yapılan her ürün alışverişinde markalar satılan ürünleri müşterilerine göndermek zorundadır. Bu da ürün başı ve kiloya göre maliyetlerin çıkmasına neden olmaktadır. Fakat bu noktada markalar indirimli kargo anlaşması yaparak maliyetlerini arttırmaktadır.

Ticimax ile Maliyetlerinizi Azaltın

Gördüğünüz üzere e-ticaret sektöründe maliyet kalemleri oldukça geniştir. Fakat bu noktada e-ticarette maliyetleri azaltmak isteyen markalar Ticimax e-ticaret paketleri ile bütçelerine en uygun e-ticaret sitesini kurabilmektedir. Bunun yanı sıra işletmeler indirimli sanal pos ve indirimli kargo anlaşması gibi özelliklerden yararlanarak da maliyetlerini düşürebilmektedir.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ