Zirvede Haber

KESTEL’DEKİ “KAÇAK BİNA’YA ŞARTSIZ BAĞIŞ” BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NE TAŞINDI! “ŞARSIZ BAĞIŞ SONRASI BİNALAR KORUMA ALTINA MI ALINIYOR!”

KESTEL’DEKİ “KAÇAK BİNA’YA ŞARTSIZ BAĞIŞ” BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NE TAŞINDI! “ŞARSIZ BAĞIŞ SONRASI BİNALAR KORUMA ALTINA MI ALINIYOR!”

Geçtiğimiz haftalarda iki iş insanından yaptıkları kaçak binalarla ilgili 2 adet araç bağışının Kestel Belediyesi’ne “şartsız” olarak verildiğini ve bunun da üstünün örtüldüğünün haberini yapmıştık. Haberin yayına girmesinden dakikalar sonra ilçe siyasilerinden de tepkiler arka arkaya geldi. Haberin serüveninde “şartsız bağış” adı altında 25 milyon lira ve 24 adet çeşitli amaçlar için kullanılan araç tahsisinin yapıldığı bilgisine ulaştık. Bursa’nın mümtaz kalemleri konuyla ilgili köşe yazıları yazdı. İlçenin muhalefet partileri ise konuyla ilgili kaleme aldıkları açıklamalarda “Kaçak yapıların yanında olmadıklarını ancak ilçede ciddi bir imar sorununun olduğunu, bunun çözülebilmesi içinde meclisin harekete geçerek imar sınırlarının tekrar çizilmesinin şart olduğunu” ifade ettiler. Siyasilerin açıklamaları sonrası Bursa Vatan Medya Gurubu olarak bizde “kaçak yapı ve şartsız bağış” konusunda yapılan açıklamaların tümünü yayınladık. Konu; Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de CHP’li bir üye tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır’a soruldu.

CHP Osmangazi ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Korkmaz; “Sayın başkan konuyu medya aracılığı ile öğrendik. İsmi geçen iş insanlarından gerçekten kendi isimleriyle böyle bir şartsız bağış alındımı? Alındı ise bunun karşılığı gerçekten neydi? Büyükşehir Belediyesi olarak şartsız bağışlar konusunda bilginiz varmıydı? Şartsız bağış uygulaması hangi ilçeleri kapsıyor? Kaçak binalar gerçekten şartsız bağış ile koruma altına alınabiliyorsa siz kentsel dönüşüm başta olmak üzere kenti gerçekten nasıl 2050’ye taşıyacaksınız?” soruları mecliste gergin havaya neden oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ