Zirvede Haber

HİZMET ODAKLI MÜHENDİSLİK ÇÖZÜMLERİNDE DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜN ÖNEMİ GİDEREK ARTIYOR

HİZMET ODAKLI MÜHENDİSLİK ÇÖZÜMLERİNDE DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜN ÖNEMİ GİDEREK ARTIYOR

Dijital dönüşüm kavramının tüm sektörler tarafından hızla öneminin artmaya başladığı günümüzde, hizmet odaklı mühendislik çözümlerinde de şirketler tüm süreçlerinin dijitalleşmesi için hızla adım atmaya devam ediyor. Verimli enerji çözümleri odağında hareket eden ÜÇAY Grup’un Dijital Dönüşüm Koordinatörü Ahmet Vural Kaya yaptığı açıklamada “Günümüzde üretim teknolojilerinin sınıflandırılmasında kullandığımız 4.0, 5.0 gibi nitelendirmelerin temelini dijitalleşme kavramı oluşturuyor. Yalnızca üretimde değil, hizmet ve hizmet sonrası süreçlerde de dijital dönüşüm süreçlerini tamamlayan yapıların çok daha başarılı olduklarını ve verimliliklerinin arttığını görüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Teknolojinin hızla gelişmesi geleneksel süreçlerin yerini yeni yöntemlere bırakıyor. Dijitalleşmenin günümüzde giderek önem kazanmasıyla birlikte sektörel olarak çok sayıda kurum da bu yeniliğe ayak uydurmaya büyük önem veriyor. Dijital dönüşüm içerisinde faaliyetlerini sürdüren firmalar kullanıcılarına yönelik sundukları hizmetlerde daha hızlı ve daha verimli faaliyetlerini gerçekleştirme imkânı elde ediyor.

DİJİTALLEŞMEYE YÖNELEN ŞİRKETLER RAKİPLERİNE KARŞI ÖNE GEÇİYOR

Bilgi teknolojilerinin yoğun kullanımı ile birlikte iş süreçlerinin ve bilgilerin elektronik ortama taşınması para ve zaman tasarrufu da sağlıyor. Süreç ile birlikte alışılagelmiş dosyalama, fatura, evrak, kâğıt gibi belgeleme ve saklama yöntemleri değişirken, bu yöntemi benimseyen şirketler rakiplerine karşı bir adım öne geçiyor.

İklimlendirme, Enerji, Elektrik ve Mekanik faaliyet alanlarında ısıtma, soğutma, güneş enerjisi sistemleri ve e-mobilite tarafında elektrikli araç şarj istasyonları ile ilgili malzeme temini ve teknik danışmanlığı faaliyetlerini yürüten, Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak projelerle adından söz ettiren ÜÇAY Grup da bu durumu göz önüne alarak dijital dönüşüm için harekete geçti.

HER YIL YÜZ BİNLERCE AĞACIN KESİLMESİNİ ENGELLEYECEK

Hizmet odaklı mühendislik çözümleri başta olmak üzere tüm süreçlerinin dijitalleşmesi çalışmalarına hız veren ÜÇAY Grup, anlık ve otomatik veri kaydı ile hata oranını azaltmayı hedefliyor. Şirketin çevreci yaklaşımını destekleyecek dönüşüm ile birlikte kâğıt kullanımı en aza indirilerek her yıl yüz binlerce ağacın kesilmesinin de önüne geçileceği kaydedildi.

“UÇTAN UCA TÜM SÜREÇLERİMİZDE DİJİTAL ARAÇLAR KULLANIYORUZ”

“Günümüzde üretim teknolojilerinin sınıflandırılmasında kullandığımız 4.0, 5.0 gibi nitelendirmelerin temelini dijitalleşme kavramı oluşturuyor. Yalnızca üretimde değil, hizmet ve hizmet sonrası süreçlerde de dijital dönüşüm süreçlerini tamamlayan yapıların çok daha başarılı olduklarını ve verimliliklerinin arttığını görüyoruz.” diyerek bu alanda yaptıkları çalışmalara değinen ÜÇAY Grup Dijital Dönüşüm Koordinatörü Ahmet Vural Kaya, şu şekilde konuştu:

“Uçtan uca tüm süreçlerimizde dijital araçlar kullanıyoruz. Saha ve pazar araştırmalarının yapılmasından hedef kitleye yönelik pazarlama iletişimi çalışmalarına; potansiyel müşterilerin tespit edilmesi ve temas kurulması sürecinden ÜÇAY Müşteri Merkezi tarafından yürüttüğümüz satış sonrası hizmetlerimize kadar bu sistemlerden faydalanıyoruz.

Hedef kitleye yönelik pazarlama iletişimi kapsamında web sitesi, arama motorları, sosyal medya kanalları gibi organik kanalları kullanıyoruz. Ödemeli kanallarda ise SEM ve sosyal medya pazarlama faaliyetleri, e-posta ve SMS pazarlama çalışmaları, programatic ve dijital medya planlama ile satın alma gibi uygulamalarda da bu sistemlerle etkin olarak çalışıyoruz.

Müşterilerimize yönelik olarak sunacağımız ücretsiz keşif süreciyle başlayan ve devam eden hizmet süreçlerinin tamamını da eBA tabanlı süreç takip yazılımımız USAY ile ilerletilmesini ve izlenmesini sağlıyoruz.”

“MÜMKÜN OLAN HER ALANDA DİJİTALLEŞMEYE YÖNELİK DÜZENLEMELERİN YAPILMASI GEREKİYOR”

Dijital dönüşümün iç iletişim ve tedarik tarafındaki süreçlerde de kullanılması gerektiğini de vurgulayan Ahmet Vural Kaya, “İş verimliliğini artırılması, maliyetin düşürülmesi ve zaman kaybının önlenmesi açısından bu durum büyük önem taşıyor. Mümkün olan her alanda dijitalleşmeye yönelik olarak gerekli düzenlemelerin yapılması gerekiyor.” açıklamasında bulundu.

“DİJİTAL DÖNÜŞÜM KATSAYIMIZI HER GEÇEN GÜN ARTIRMANIN GAYRETİNDEYİZ”

Faaliyet gösterdikleri sektörler olan iklimlendirme, enerji, elektrik, mekanik, inşaat ve B2B ticaret faaliyetlerinin tümünde bu nedenle dijitalleşmeye ağırlık verdiklerini söyleyen Kaya, “Tüm süreçlerimizi dijitalleştirmek, çevik yönetim metodolojilerinin kullanım oranlarını artırmak ve bu alanlardaki dijital dönüşüm katsayımızı her geçen gün artırmanın gayretindeyiz. Bunun için yazılım ve bilgi teknolojilerini kullanıyor, sürekli olarak üzerinde durduğumuz kullanıcı deneyimini iyileştirme ve süreç analiz çalışmalarını düzenli olarak sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ