Zirvede Haber

Sokakta Bu Konuşuluyor! Kestel’i Kaçak Yapı Cennetine Çevirdiler!

Sokakta Bu Konuşuluyor! Kestel’i Kaçak Yapı Cennetine Çevirdiler!

Bursa Vatan Medya Gurubu’nun kısa bir süre önce ortaya belgeleriyle çıkarmış olduğu konu ilçeyi sarstı. Kestel Belediyesi’ni yakıntan takip eden köşe yazarımız Hasan Karabulut konuyla ilgili belgesel tadında bir yazı yazdı. Karabulut;

Korkuyorsunuz Değil mi?

Vatan Medya Grup yaptığı açıklamada ‘ne pahasına olursa olsun Bursalı’ların mutluluğu için her bedeli ödemeye hazırız,’ dedi.Ayrıca sosyal medyada siyasi partilerin ve kamuoyunun takdirini aldı. Yanındayız mesajları yayınlandı.

Allah kendisinden korkmayanı kendisinden başka her şeyle korkutuyor.

Bir iki yazıdır kamuoyuna duyurduğumuz şartsız bağışlarla ilgili bilgilendirmemiz takdir topluyor.

Kimileri ‘sus pus’ olmuşken devam etmemiz, devam edeceğimizi deklare etmemiz sessiz çoğunluk tarafından takdir ve teşekkürle karşılandı.

Hal böyleyken, malum tarafın da bizi sıkı takipte olduğunu hissediyoruz.

Israrla haberleri yayınlayan Vatan Medya Grup siteleri dün siber saldırıya maruz kaldı.

Bir değil iki değil üç değil dört site birden.

Kestel Belediyesi ve başkan Önder Tanır’ın böyle bir işe kalkışacağına ihtimal vermiyorum, ancak! Birilerinin şahsımızı ve yayınları takipte olduğu ve bir yerlerden düğmeye bastığı belli.

Vatan Medya Grup yaptığı açıklamada ‘ne pahasına olursa olsun Bursalı’ların mutluluğu için her bedeli ödemeye hazırız,’ dedi.Ayrıca sosyal medyada siyasi partilerin ve kamuoyunun takdirini aldı. Yanındayız mesajları yayınlandı.

Biz dönelim meselemize!

Biliyor musunuz? Yazılarımızın yayınlanmasıyla Kestel’de bazı değişimler yaşanmaya başladı.

Mesela belediyede çalışan ama kadroda olmayan maaşı başka kanaldan ödenen iki personel ile ilişki kesildi.

Ağlaşan’da yıkım kararı çıkmış yapının sahibi tatlıcı mülkünü emlakçıya vermiş ve mülk sahibinden.com’da satışa sunulmuş.  Tatlıcı neticede iş insanı akıllıca davranıp ‘zararın neresinden dönersek kardır’ düşüncesiyle hareket etmiş. Hakkında yıkım kararı olan mülk şu sıralar ‘kek’ müşterisini bekliyor.

İpin ucu kaçınca elbette önlem alınması normaldir. İnsanlar kolay mal mülk sahibi olamıyor. (Olanlar da var tabi ki.)

Köfteci Yusuf’a gittiğimde mutlaka ekmek kadayıfı yerim, bazen özel sırf ekmek kadayıfı yemek için giderim. Full şekilde çok güzel oluyor tavsiye ediyorum.

Şahsımın bahsi geçen şahıslarla inanın bir problemi yok. Mobilyacıyla, tatlıcıyla, eski bakanla, il başkanıyla, ineklerin sahibiyle, Kestel Belediyesi’yle, başkan Tanır’la da öyle.

Derdim, insanlar ya göründüğü gibi olmalı, ya da olduğu gibi görünmeli.

Medya da öyle olmalı!

Bir diğer gelişme de yazılarımın yayını sonrası başkan Önder Tanır’ın, bir iki medya kuruluşuna telefon açarak konu hakkında herhangi bir yayın yapmamaları noktasında ricada bulunması. ( Bedelli mi değil mi bilemiyorum)

Şahsen benim için çok da önemli değil! (Çok ta tın!) Ama kamuoyunun haber alma hakkını ne yapacağız. Ayrıca da Özgür basın bunun neresinde! Rica edeni de eleştiremiyor insan, rica edilenin nasıl hareket ettiği daha önemli kanımca.

Hal böyle olunca topa girmesi muhtemel gördükleri bazı medya mensuplarını önceden ısmarlama haberler yaptırıp gazeteleri tüm Kestel’e dağıtarak yanına almayı başaran Önder Tanır, eksikleri tamamlama çalışmasında bulunmuş olacak ki böyle bir hamlesi olmuş.

Başka!

Bir diğer hamlesi de ucuz satılan ekmek için belediyeden basına bir haber servis edildi. (Maksat gündemi değiştirmek olabilir.)

Özetle ekmeğe zam yapılmayacağı buğday ekimi yapılarak önümüzdeki günlerde de bu hizmete devam edileceği şeklinde.

Bursa basınında bu haberin yayınlanmasını yeterli görmeyen başkan Tanır, ulusal bir kanala da haberi yayınlattı.

Muhalefet partilerinin iddialarına göre ulusal basın kuruluşuna 3 Milyon TL ödeme yaptığı/yapılacağı söyleniyor. En çok da paraların belediye bütçesinden ödendiği iddialarında bulunuluyor.

Bir diğer eleştiri ise buğdayların hasadının başladığı bir zamanda Önder Tanır ne zaman ekim yapacak ve bu yıl nasıl buğdayı yetiştirecek her şeyin ateş pahası olduğu günümüzde ucuz ekmek satışı zararı başka yerden fonlanırken buğday yetiştirilirken oluşacak zarar için de ayrıca bir fonun nereden bulunacağı oldu. Söz muhalefete gelmişken ben meclis üyelerine, CHP, İYİ Parti, Gelecek Partisi ve Yeniden Refah Partisi Kestel İlçe Başkanlıklarına ‘şartsız bağış’ yazılarımızla tekrar Kestel gündemine gelen önemli sorunlardan ‘kaçak yapı’ meselesine gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum.

Hatta Kestel’de konunun hukukçuları tarafından detaylarıyla incelenerek yargıya taşınacağından bahseden siyasi partiler de oldu.

İşte önemli diyebileceğimiz bir gelişme daha!

Ak Parti genel başkan yardımcısı Bursa kurmaylarından ilimizin ağabeyi konumundaki eski bakanımız milletvekili Efkan Ala Bursa’daki kendi belediye başkanlarıyla olağanüstü bir görüşme gerçekleştirdi. Her ne kadar sayın cumhurbaşkanımızın Bursa programı değerlendirildi dense de biz siyasete uzak değiliz, yirmi gün öncesinden değerlendirme için biraz erken değil mi?

Akıllara Kestel’deki sıcak gündem mi görüşüldü sorusu geliyor yani!

Yine bir diğer önemli gelişme CHP Kestel ilçe Başkanı Hatice Doğan başkanın Çimento fabrikası önünde meclis üyeleriyle birlikte yaptığı basın açıklaması.

Basın açıklamasını muhalif medya kuruluşu diye bilinenler bile görmeye cesaret edemedi. Bir sebebi vardır elbet!

Vatan Medya sitelerinde haber en geniş biçimde yayınladı.

Çimento konusuyla ilgili daha önce benim de bir kaç yazım olmuştu.

Ruhsatının biteceği ve yeni bir arayışa girileceği Odunluk mahallesindeki rezervin çıkartılamayacağı, belki de Yenişehir ilçesindeki rezerve yeni yatırımın yapılacağından da bahsetmiştim.

Demek ki çimento Kestel’de kalmayı yeğlemiş ki bir takım işler yapılıyor.

Çimento konusu Kestel için çok önemli biliyorum, ama uzun bir konu merak etmeyin ayrıca değerlendireceğim.

Biz konuları Bursa kamuoyunun gözleri önüne serme cesaretini gösterdik. Gelişmeler yargıya ve de Bursa’dan Ankara’ya taşınacak gibi görünüyor.

Bakalım konuları Ankara’ya Ak Parti’mi götürür, muhalefet partileri mi?

Kestelli’lere sordum kim konunun üzerine giderse o kazanır’ dediler.

Bizi takipte kalınız efendim.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ