Zirvede Haber

İŞ YERİ KİRA ARTIŞLARI HAZIR OFİSLERE OLAN TALEBİ %60 ARTTIRDI

İŞ YERİ KİRA ARTIŞLARI HAZIR OFİSLERE OLAN TALEBİ %60 ARTTIRDI

Konut kira artışına yüzde 25 sınır getiren düzenleme TBMM’de kabul edildi. Ancak işyeri kira artışı kapsam dışında tutuldu. Son 2 yıldır pandemi nedeniyle zor günler geçiren işletme sahipleri bir de fahiş zam yükü ile mücadele ediyorlar.  MTC Holding bünyesinde hizmet veren LOGOS Ofis Genel Müdürü Özge Cömert ‘’Faiş kira artışları ile hazır ve sanal ofislere talep %60 artış gösterdi. Hazır ofislere geçen işletme sahipleri yüksek kira bedeli, aylık stopaj ve sürekli artan faturalardan hiçbir şekilde etkilenmiyor’’ dedi.

‘’AYLIK YAKLAŞIK 8-12 BİN TL MASRAF YÜKÜNDEN KURTULURSUNUZ’’

‘’Bu sektörde amacımız küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin, işletme maliyetlerini düşürmelerini, operasyonel yüklerini azaltmalarını sağlamak. Bugün itibariyle bir iş yeri kiralamak istendiğinde, personel giderleri, o alanın kirası, aylık stopajı, elektrik, su, doğalgaz ve internet gibi fatura giderlerinin karşılanması gerekir. Tabii bu noktada kiralanacak ofisin lokasyonu da önem arz ediyor. Böyle senaryolarda 8 ile 20 bin arasında tutarlar ödemek durumunda kalıyorlar. Ancak hazır ofis kiralayan işletme sahipleri tüm bu giderlerden muhaf oluyorlar. Böylece aylık yaklaşık 8-12 bin TL tasarruf sağlamış oluyorlar. En az bir yıl boyunca ofis giderlerini sabitlemek işletme sahipleri için bu dönemde çok ciddi bir kazanç sağlıyor.

Hazır ofislerin yanı sıra sanal ofislerde de talep artışı gördüklerini söyleyen Cömert şunları kaydetti:’’ Sanal ofislere talep pandemi döneminde yoğunlaştı.  Koronavirüs salgınıyla birlikte e-ticaret faaliyeti yürüten işletmelerin sayısı arttı. E-ticaret faaliyeti yürütenlerin imdadına ise sanal ofisler yetişti. Fiziki bir ofis ortamına ihtiyaç duymayan ancak prestijli bir iş adresine ve sekreterya hizmetine ihtiyacı olan işletme sahipleri ise bu dönemde otalama %60 kazanç sağlamış oluyorlar.’’

‘’2 YILDA %90 DOLULUĞA ULAŞTIK.’’

Sektörde iki yıldır var olduklarını söyleyen Özge Cömert ‘’Ankara Çankaya’da ulaşımın çok kolay olduğu merkezi bir iş alanında faaliyet gösteren bir şirketiz. Sanal ofis, ortak ofis ya da hazır ofisleri tercih ederken işletme sahiplerinin ilk dikkat ettiği nokta lokasyon oluyor. Ancak Ankara’da müşterilerimizin bizi tercih etmelerinin en önemli nedenlerinden biri kendi yerimizde hizmet veriyor olmamız. Ofis kiralama kararları, şirketlerin uzun vadeli geleceklerini etkileyen unsurlar olması sebebiyle kolay alınan kararlar değildir. Bu avantajla yabancı yatırımcıların iş adresi ihtiyaçlarını karşıladığımız gibi Türkiye’nin farklı illerinden birçok firmanın da Ankara Şubesi olarak hizmet veriyoruz. İki yılda elde ettiğimiz başarı maksimum doluluğa ulaşırken yıl sonu hedefimiz ise farklı adreslerde, farklı illerde müşterilerimize Logos Ofis deneyimini yaşatmak.’’ diyerek sözlerini tamamladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ