Zirvede Haber

DÜŞÜK AKIM ANESTEZI: RISKSIZ, GÜVENLI VE ÇEVREYLE DOST

DÜŞÜK AKIM ANESTEZI: RISKSIZ, GÜVENLI VE ÇEVREYLE DOST

Medikal ve korunma teknolojisi alanlarında “Yaşam için Teknoloji” anlayışını benimseyerek üretim yapan Dräger Türkiye ve Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği (TARD) iş birliği ile Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde gerçekleştirilen “TARD Farkındalık Toplantısı: Uygulamalı Düşük Akım Anestezi Kursu”nda teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.

Farklı üniversitelerden eğitmenlerin ve Dräger Türkiye Akademi Lideri Zahit Kaplan’ın eğitimleriyle gerçekleşen kursta; düşük akım uygulamalarının hastaya, çevreye etkileri ve ülke ekonomisine sağladığı avantajlar, inhalasyon anesteziklerin farmakodinamik ve farmakokinetik etkileri, vaporizatörlerin çalışma prensibi, düşük akım uygulaması ve uygulama stratejileri nedir, düşük akımda riskler nelerdir konularına değinildi. Teorik eğitimlerin ardından dört farklı ameliyathanede eşzamanlı olarak düşük akım uygulaması yapıldı.

Hastaya, çevreye ve ekonomiye fayda sağlıyor

Düşük akım anestezinin, özellikle ekonomik avantajlarına vurgu yapan TARD 2. Başkanı ve Düşük Akım Anestezi Kursu Koordinatörü Prof. Dr. Ali Fuat Erdem“Korkmadan güvenle uygulayabileceğimiz bir anestezi yönetimi olan Düşük akım anestezi (DAA) uygulamasını yaygınlaştırmak amacıyla 2018 yılında DAA’yı rutin olarak uygulayan Öğretim Üyelerinden gönüllü bir ekip kurduk ve kurslara devam ediyoruz. TARD Başkanı Prof. Dr. Meral Kanbak’a, katılımcılara ve destekleri için Draeger Firmasına teşekkür ederim” diye konuştu.

Doç. Dr. Özlem Sağır“Düşük akım anestezi ile kullandığımız anestezik ajan miktarını azaltmak hem maliyeti düşürmektedir hem de çevre kirliliğinin önlenmesine katkı sağlamaktadır. Ayrıca, hastaya özel alarm limitlerinin ayarlanması ile korkmadan güvenle uygulayabileceğimiz bir anestezi yönetimidir” dedi. Düşük akım anestezinin hastaya, ekonomiye ve çevreye sağladığı faydaları vurguladı.

Dräger Akademi Türkiye Eğitim Lideri Zahit Kaplan ise “Düşük akım anestezinin yaygınlaşamamasının sebebi, gelişen anestezi cihazlarının yeterince anlaşılamamasıdır. Bunun için bizim amacımız; bu cihazların nasıl çalıştığını anlaşılır kılmak ve Dräger anestezi cihazları ile Düşük akımlı, minimal akımlı ve metabolik akımlı anestezinin ne kadar kolay ve güvenli bir şekilde uygulanabileceğini göstermektir” diyerek, Dräger’in “Yaşam için Teknoloji” anlayışı ile verdiği eğitimlerde amacın fayda sağlamak olduğunu belirtti.

Düşük Akım Anestezi, hastanın ventile edildiği gazı nemlendirerek ve ısıtarak hastaların akciğerini korumada önemli avantajlar sunuyor. İnsanın nefes aldığı havaya yakın bir hava alması sağlanarak, anestezide oluşabilecek komplikasyonların riskini azaltıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ