Zirvede Haber

AÇIKLAMALARIYLA TÜRKİYE GÜNDEMİNE DAMGA VURAN MEHMET EMİR AKSOY KİMDİR?

AÇIKLAMALARIYLA TÜRKİYE GÜNDEMİNE DAMGA VURAN MEHMET EMİR AKSOY KİMDİR?

Bursa Vatan Medya Gurubu’nun yazarlarından olan, tartışma programlarında son günlerin aranılan ismi Uluslar Arası İlişkiler Uzmanı ve Siyaset Bilimci Mehmet Emir Aksoy zirve yürüyüşüne sağlam adımlarla devam ediyor. Peki Mehmet Emir Aksoy kimdir? Gelin Aksoy’u beraber tanıyalım…

MEHMET EMİR AKSOY KİMDİR?

Girne Amerikan Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (İngilizce) bölümünden mezun olan Mehmet Emir Aksoy, siyaset yapan değil, siyaset üreten bir anlayışla hareket etmeye çalışıyor. Öğrencilik dönemlerinde Türki Cumhuriyetlerle yakın ilişkiler içerisinde olan Siyaset Bilimci Aksoy, “Türk Dünyası Öğrenci Birliği”ni kurarak yabancı ülkelerden gelen Türk öğrencilerle farklı çalışmalara imza attı.

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın “Kıbrıs’ın Son Elli Yıllık Tarihi” isimli kitabın derlemesinde, alanında uzman kadro ile destek vererek katkı koydu. 2010 yılında Bilkent Üniversitesi’nin “Küresel Güvenlik” sertifikasını almaya hak kazandı. Yine aynı yıl Okan Üniversitesi “Fikri Mülkiyet Çerçevesi” sertifika eğitimi aldı. Lisans ve sertifika programlarını müteakip inceleme ve araştırmalarda bulunmak amacıyla Hollanda, Luxemburg, Belçika, Fransa, İtalya, İspanya, Yunanistan, Almanya, Monte Carlo Prensliği, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Gürcistan ve Rusya gibi ülkelerde bulundu.

Bu ülkelerin yerel yönetimler ve genel idare yöntemleri hakkında araştırmalar yaptı. Mehmet Emir Aksoy 2018-2022 yılları arasında Bursa Kent Konseyi,Strateji ve Arge Çalışma grubunun kurucusu olarak ,Bursa’nın kentsel sorunlarına katkı koymuştur. Mehmet Emir Aksoy yapmış olduğu Uluslararası Çalışmalar dolayısıyla Türkiye-Azerbaycan 4. Kardeşlik Ödülleri’nde Yılın En İyi Uluslararası Siyaset Bilimcisi ödülünü almıştır. 2017 Başkanlık referandumunda “Türk Milliyetçileri Hayır Diyor” platformunda aktif rol oynayan Mehmet Emir Aksoy Ufuk Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisansı 2022 yılında bitirerek aynı üniversitede İsrail’in Güvenlik Politikaları üzerine doktora çalışmalarını yürütmektedir. Mehmet Emir Aksoy birçok Ulusal ve Yerel Haber Sitelerinde Uluslararası İlişkiler üzerine makaleler yayınlamış, tartışma programlarında yer almış ve konuşmacı olarak birçok konferans vermiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ