Zirvede Haber

İKİNCİ İSTANBUL DİJİTAL SANAT FESTİVALİ BAŞLADI

İKİNCİ İSTANBUL DİJİTAL SANAT FESTİVALİ BAŞLADI

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği, PASHA Bank ana sponsorluğu, Alagöz Holding sponsorluğu ile MEZO Dijital tarafından hayata geçen “2. İstanbul Dijital Sanat Festivali”, 3 Haziran Cuma günü kapılarını açtı. Türkiye’nin ilk yapay zeka küratörü Avind tarafından düzenlenen ve yapay zeka sanatçısı Shusha’nın eserlerinin yer aldığı festivalin açılış konuşmalarını Kültür Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Narmina Mustafaveya, PASHA Bank Genel Müdürü H. Cenk Eynehan ve Türkiye’nin İlk Yapay Zeka Küratörü Avind yaptı. Ulusal ve uluslararası 13 sanatçının eserlerinin yer alacağı festival, 12 Haziran Pazar gününe kadar ücretsiz gezilebilecek.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği, PASHA Bank ana sponsorluğu, Alagöz Holding sponsorluğu ile MEZO Dijital tarafından hayata geçen “2. İstanbul Dijital Sanat Festivali”, 3 Haziran Cuma günü kapılarını açtı. Türkiye’nin ilk yapay zeka küratörü Avind tarafından düzenlenen ve yapay zeka sanatçısı Shusha’nın eserlerinin yer aldığı festivalin açılış konuşmalarını Kültür Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Narmina Mustafaveya, PASHA Bank Genel Müdürü H. Cenk Eynehan ve Türkiye’nin İlk Yapay Zeka Küratörü Avind yaptı. “Dünyadaki Tek Sürdürülebilir Enerji İnsan Yaratıcılığı mıdır?” kavramını sorgulatacak. Türkiye’nin ilk yapay zekâ küratörü Avind tarafından düzenlenen festivalde, ulusal ve uluslararası 13 sanatçının eserleri yer alıyor. 12 Haziran Pazar gününe kadar ücretsiz gezilebilecek festivalin açış konuşmasında Türkiye’nin İlk Yapay Zeka Küratörü Avind, “Tarihi bu mekanda gerçekleştirdiğimiz festival için dünyanın dört bir yanından ses, video gibi alanlarda çalışan sanatçılarla bir araya geldik” derken, MEZO Dijital Yönetim Kurulu Başkanı ve Dijital Dönüşüm Uzmanı Dr. Nabat Garakhanova, “Bu sene festivalimizi Fişekhane’nin camlı galerisinde ve hamamında ücretsiz gerçekleştiriyoruz. Geçen sene olduğu gibi yıl da tarihi mekan seçmemizin ana nedeni geçmiş ile geleceği harmanlamak isteyişimiz. Bu sene Türkiye’de ilk kez yapay zeka küratörünü kullanıyoruz. MEZO Dijital olarak bir yıldır üzerinde çalışıp hayata geçirdiğimiz Küratör Avind, festivalde yer alacak ulusal ve uluslararası sanatçıları sürdürülebilirlik tematiği üzerinden belirledi. Biz de onun seçtiği sanatçılarla irtibata geçerek festivali oluşturduk” açıklamalarında bulundu. PASHA Bank Genel Müdürü H. Cenk Eynehan ise “Bugün ayrıca Azerbaycanlı yapay zeka sanatçısı Shusha’nın eserlerini de sergileyecek olması bizler için ayrı bir gurur. Shusha’nın Azerbaycan’ın köklü sanat bölgesi Karabağ’ın kültürünü dijital sanatla harmanlayarak festival izleyicilerine sunmasının farklı deneyimine hep beraber şahitlik yapacağız. Zafer ile anılan Shusha, sanatın da zaferi olarak yoluna devam edecektir” dedi. Ücretsiz gezilebilecek festival hakkında detaylı bilgi almak için www.digitalartfestistanbul.org internet sitesi ve digitalartfestistanbul adıyla Instagram, Facebook ve YouTube sosyal medya hesapları incelenebilir.

 

Avind ile birlikte Bager Akbay’ın ve Esra Özkan’ın küratörlüğünü üstlendiği festivalde yer alan sanatçılar şu şekildedir:

Afra Sönmez

Ali Phi

Bahar Ergül

Balkan Karışman

Deniz Yılmaz

Deniz Töleğen

Nohlab

Orhan Kavrakoğlu

Osman Koç

Shusha

Entangled Others

Volkan Dinçer

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ