Zirvede Haber

PASHA Bank’tan otomotiv sektörüne canlılık katacak VDMK ihracı

PASHA Bank’tan otomotiv sektörüne canlılık katacak VDMK ihracı

2022 yılının ilk beş aylık döneminde tarım sektörüne toplam 300 milyon TL VDMK ihracı gerçekleştiren PASHA Bank, otomotiv sektörü için de ilk etapta 20 milyon TL’lik VDMK ihracı yaparak sektöre katkı sunuyor. Türkiye’de VDMK’ın öncülerinden PASHA Bank, otomotiv sektörü için yıl bitimine kadar 55 milyon TL daha VDMK ihracında bulunmayı planlıyor.

Yeni bir finansman tekniği olarak son dönemde ön plana çıkan VDMK ihracı, teminatlandırılmış güvenli yapısı, çeşitlendirilmiş portföyü ve yüksek getirili yatırım seçeneğiyle dikkat çekiyor. Reel sektörün kalkınması, istihdamın artması için önem teşkil eden VDMK’da öncü konumda olan PASHA Bank, ilk VDMK ihracının gerçekleştiği 2020 yılından bu yana tarım ve otomotiv sektörlerine son ihraçla beraber toplamda 705 milyon TL finansman desteği sundu.

2022 yılı için tarım, otomotiv ve kimya sektörleri için 500 milyon TL VDMK ihracı hedefi bulunan PASHA Bank, yılın ilk beş aylık döneminde tarım sektörüne 300 milyon TL VDMK ihracı gerçekleştirmişti. Otomotiv sektörü için de yıl sonuna kadar 75 milyon TL VDMK ihracı hedefi bulunan PASHA Bank, OMG Capital işbirliği ile taksitli araç satışı alacaklarına dayalı, risk yapısına göre Super Senior Tranche (üst kıdemli tertip)  Senior Tranche (kıdemli tertip) ve Junior Tranche (kıdemsiz tertip) olarak ayrıştırılmış 20 milyon TL’lik ilk dilim VDMK ihracını gerçekleştirdi.

Super Senior Tranche VDMK, JCR Eurasia tarafından en yüksek notun bir altında, yatırım yapılabilir seviyenin dokuz kademe üstünde bulunan “AA+ Uzun Vadeli Derecelendirme Notu” ile, Senior Tranche VDMK ise “AA- Uzun Vadeli Derecelendirme Notu” ile derecelendirildi. Super Senior Tranche’de, yatırımcısına 24 ay vadeli olmak üzere aylık geri ödeme takvimi yüzde 32,50 basit getiri, Senior Tranche’de de yine 24 ay vadeli olmak üzere geri ödeme takvimi aylık yüzde 34,50 basit getiri sunuyor.

VDMK ihracının kaynak kuruluşu olan MAYGOLD Şirketler Grubu, bünyesinde bulunan aktif 5 şirketiyle ağırlıklı olarak otomotiv, akaryakıt, sigorta, kuyumculuk ve döviz sektörlerinde faaliyet göstermektedir.

PASHA Bank Hakkında

PASHA Yatırım Bankası A.Ş., 25 Aralık 1987’de Yatırım Bank A.Ş. unvanıyla İstanbul’da kurulmuştur. PASHA Yatırım Bankası, Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan arasındaki ticaretin gelişimine katkı sağlamak, bölgede yatırım yapan işletmelere kaynak ve rehberlik sağlamak üzere, yatırım bankacılığı ve kurumsal bankacılık ürünleriyle hizmet vermektedir. 2015 yılına kadar farklı sermaye gruplarının yönetiminde hizmet veren bankanın Aralık 2015 tarihi itibariyle yüzde 99,92 oranında sermaye payı, Bakü merkezli bölgesel finans kuruluşu PASHA Bank OJSC’ye geçmiştir. Mayıs 2018 itibariyle, Bankanın ortaklık yapısı yüzde 51 PASHA Bank OJSC, yüzde 49 PASHA Holding LLC olarak değişmiştir. Ayrıntılı bilgi için www.pashabank.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ