Zirvede Haber

Scala Yayıncılık’a medyadan yeni transfer

Scala Yayıncılık’a medyadan yeni transfer

Usta Ekonomi Gazetecisi ve Çevirmen Deniz Kılınç, yönetim, finans, yatırım ve uluslararası piyasalara ilişkin kitaplarıyla tanınan Scala Yayıncılık’ın kadrosuna katıldı.

1992 yılında Canan ve Hakan Feyyat tarafından kurulan ve 30. yılını kutlayan Scala Yayıncılık, kadrosuna deneyimli Ekonomi Gazetecisi ve Çevirmen Deniz Kılınç’ı kattı. Deniz Kılınç, yönetim, finans, yatırım ve uluslararası piyasalara ilişkin kitaplarıyla tanınan Scala Yayıncılık’ta editör olarak görev yapacak. Scala Yayıncılık, yakın zamanda Gazeteci, Yazar ve Çevirmen Osman Şenkul’u da kadrosuna katarak sektöründe ses getirmişti.

Adana’da 1995 yılında doğan Kılınç, lise eğitimini Darüşşafaka Lisesi’nde, yüksek öğrenimini de İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde tamamladı. Gazetecilik yaşamına 2017 yılında Doğan Haber Ajansı Ekonomi ve Dış Haberler masasında başladı. Kılınç, sonrasında kariyerine Dünya Gazetesi’nde devam etti. Bu dönemde ayrıca çevirmenlik yapmaya başlayan Kılınç, Yakamoz Yayınevi’ne Mbappe, Pogba ve Griezmann olmak üzere üç biyografi çevirdi. Kılınç’ın çevirmenlik kariyeri, 2020’de Scala Yayıncılık için çevirdiği Bitcoin ve Blokzincirin Temelleri kitabıyla devam etti. Gazetecilik kariyerinin ardından Scala Yayıncılık kadrosuna editör olarak katılan Kılınç, aynı zamanda Scala için kitap çevirileri yapmayı sürdürüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ