Zirvede Haber

HOMETEX’e5 Günde 170 Bin Ziyaret

HOMETEX’e5 Günde 170 Bin Ziyaret

Ev tekstilinde dünyanın en prestijli fuarlarındanbirisi olan HOMETEX, sektörün ulusal ve uluslararası oyuncularını İstanbul’dabuluşturdu. Yerli ve yabancı 650’yi aşkın firmanın yeni ürünlerini sergilediğifuara 5 günde 126 ülkeden 170 bin ziyaret yapılırken iş hacmi ise beklentileride aşarak yaklaşık 1,5 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Sektörün çatı kuruluşu Türkiye Ev TekstiliSanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) tarafından Bursa Ticaret veSanayi Odası (BTSO) iştiraki KFA Fuarcılık Şirketi organizasyonunda 17-21 Mayıstarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen HOMETEX Ev TekstiliFuarı sektördeki moda ve trendleri belirledi.

Bu yıl yeni bir vizyonla kurgulanan fuar yerli veyabancı ziyaretçilerin büyük bir ilgisiyle gerçekleştirildi. Gerek katılımcılargerekse de ziyaretçiler tarafından bu güne kadar ev tekstili sektörüne yönelikyapılmış en başarılı organizasyon olarak nitelendirilen HOMETEX, 5 günde 170bin yerli ve yabancı ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Türkiye ev tekstili sektörünün güç birliği yaptığıfuar, toplam 11 salonda ve 200 bin metrekarelik alanda gerçekleştirildi.Sürdürülebilirlik temasının ön planda tutulduğu fuarda, alım heyetlerisayesinde Fransa, İtalya, Hindistan, Hollanda, Pakistan, İspanya, ABD ve TürkCumhuriyetleri başta olmak üzere çok sayıda ülkeden potansiyel alıcılar, yerlifirmalarla işbirliği masasında buluştu.

Fuarda ilk kez kurgulanan ‘İham Alanları’ bölümlerindeperde, perde aksesuarları, tül, döşemelik kumaş, mutfak ve yemek odasıtekstili, havlu ve banyo grubu ürünleri, uyku ve yatak odası tekstili gibi çokçeşitli ürün grupları sergilenirken, Türkiye’nin önde gelen tasarımcılarınınoluşturduğu “Designer Box”larda ise tasarımcılar, firmaların ürünlerini kendiyorumlarıyla harmanlayarak ziyaretçilerin beğenisine sundu.

HOMETEXDÜNYACA ÜNLÜ TASARIMCILARI AĞIRLARI

Ev tekstili sektörünün trendlerini belirleyen önemliisimler de HOMETEX’te yer aldı. Ünlü İtalyan tasarımcı Andrea Dall’Olio, OmarBaban, Erdem Akan, Ahu Barut, Cenk Mommarje gibi isimler fuara özel trendsunumları gerçekleştirirken, farklı temalarla düzenlenen seminerlerde iseulusal ve uluslararası önemli isimler sektör ile bir araya gelerekdeneyimlerini paylaştı.

İRAHİMBURKAY : SEKTÖRÜMÜZ VE ÜLKEMİZ İÇİN GURUR KAYNAĞI

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanıİbrahim Burkay, iki yıllık bir aradan sonra ev tekstili sektörünü İstanbul’dabuluşturan HOMETEX’in hem sektör hem de Türkiye için bir gurur kaynağı olduğunusöyledi.

BTSO’nun iştiraki olan KFA Fuarcılık şirketinin bugünekadar yurt içinde ve yurt dışında çok önemli organizasyonlara imza attığınıbelirten Başkan Burkay, “Bugün ev tekstili sektöründe dünyanın en prestijlifuarları arasında yer alan HOMETEX’i KFA Fuarcılık şirketimizin başarılıorganizasyonuyla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. TETSİAD’ın evsahipliğinde gerek ihracatçı birliklerimiz gerekse de odalarımızın büyük birgüç birliği sergileyerek destek verdikleri fuarımız katılımcı veziyaretçilerimiz açısından beklentilerin de üzerinde bir memnuniyetletamamlandı.” dedi.

1,5MİLYAR DOLAR İŞ HACMİ

Yurt içinden ve yurt dışından binlerce niteliklialıcının fuarı ziyaret ederek yeni iş bağlantılarına imza attığını belirtenBaşkan Burkay, “Gerçekleştirdiğimiz alım heyeti organizasyonlarının yanı sırabireysel olarak fuara farklı ülkelerden katılım sağlayan yabancı alıcılarınilgisi beklentilerimizin de üzerindeydi. 5 gün boyunca yapılan işgörüşmelerinde yaklaşık 1,5 milyar dolar iş hacmi gerçekleştirildi. Uzun birsüredir fuar gerçekleştiremeyen sektörümüz için HOMETEX, yeni işbirliklerineimza atılan çok önemli bir organizasyon oldu. Fuarımız önümüzdeki yıl yineİstanbul Fuar Merkezi’nde 16-20 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek.”şeklinde konuştu.

HASANHÜSEYİN BAYRAM: SEKTÖRÜN İHRACAT POTANSİYELİNE GÜÇ KATTI

Ev tekstili sektörünün çatı kuruluşu TETSİAD BaşkanıHasan Hüseyin Bayram, Türk ev tekstili sektörünün 8 doların üzerindeki kilogrambaşına ortalama ihracat birim değeri ile ülke ekonomisine en fazla katma değersağlayan, yerli ve milli bir sektör olduğunu belirterek, HOMETEX’in firmalarınihracat potansiyeline büyük güç kattığını vurguladı.

170BİN ZİYARET, BİNLERCE İŞ GÖRÜŞMESİ

Fuarın bu yıl TETSİAD’ın ev sahipliğinde, KFAFuarcılık Şirketi’nin iş birliğinde “Daha Güçlü Daha Katılımcı” vurgusuyladüzenlendiğini anımsatan Bayram, “HOMETEX’e 5 gün boyunca yerli ve yabancı 170bin ziyaretçi gelirken, fuarda binlerce iş görüşmesi gerçekleştirildi. Türk evtekstili sektörü olarak pandemi sonrası küresel pazardaki boşluğu en iyişekilde değerlendirdiğimiz, krizi fırsata çevirmeyi başardığımız son derecefaydalı bir fuar geçirdik. Dünyanın dört bir yanından fuarımıza gelenziyaretçilerle yapılan iş birlikleri kısa sürede üretim ve ihracata yansıyarak,sektörümüzün gelişimine önemli katkılar sağlayacak. Ev tekstili sektörümüz,HOMETEX’in katkısıyla ihracatını ve küresel ticaretten aldığı payı daha daartıracak. KFA Fuarcılık şirketimize, destek veren odalarımıza, ihracatçıbirliklerimize, sektör temsilcilerimize ve fuarımızın düzenlenmesinde emeğigeçen herkese teşekkür ediyorum. Gelecek yıl çok daha güçlü bir şekilde HOMETEXçatısı altında yeniden buluşmayı büyük bir heyecanla bekliyoruz.” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ