Zirvede Haber

Türkiye Hayranı Lord’dan Türkiye’ye Övgü TBS Öğrencileri, özgüven ve hitabet güçleri ile Londra’da Lordları etkiledi

Türkiye Hayranı Lord’dan Türkiye’ye Övgü  TBS Öğrencileri, özgüven ve hitabet güçleri ile Londra’da Lordları etkiledi

Birleşik Krallık Parlamentosu’nun daimi üyesi Lord Sheikh, Tarabya İngiliz Okulları-TBS kurucusu ve sahibi Mehmet Gültekin ve öğrencilerini Lordlar Kamarası’nda
( Birleşik Krallık Westminster Parlamento Binasında) Lady Shaida Sheikh ile birlikte misafir etti.

Görüşme çok samimi bir ortamda Lord Sheikh tarafından misafirlere geleneksel İngiliz çayı ve ikramlıklarla karşılıklı sıcak bir sohbet ile başladı.  Lord Sheik , Mehmet Gültekin ‘i yapmış olduğu başarılı çalışmaları nedeniyle tebrik etti, Lordlar Kamarasında kendisini ve öğrencilerini misafir etmekten memnuniyet duyduğunu belirtti. Konuşmasında, önce İngiltere Parlamentosu’nun yapısından, Lordlar Kamarasının görevi, kimlerden oluştuğu ve kendi görevlerinden bahsetti. Kendisinin Kraliyet ailesini temsilen nasıl atandığından ve daimi üyeliğinden söz etti. Bir Türkiye ve Osmanlı hayranı olduğunu vurgulayarak, Türkiye’yi çok başarılı bulduğunu,  kendisinin de Müslüman olduğunu ifade etti. Ayasofya tekrar ibadete açılınca Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan’a bizzat mektup yazıp tebrik ve teşekkür ettiğini belirtti. Eğitimin medeniyetlerin kurulması ve gelişmesi için çok önem arz ettiğine dikkat çekerek,
TBS’ nin başarılı çalışmalarından çok etkilendiğini dile getirdi.   Ziyaret sırasında öğrencilerin yüksek özgüvenlerinden ve  hitap güçlerinden etkilendiğini sözlerine ekledi. İki ülke ilişkilerinin daha da gelişmesinde öğrencilerin ileride büyük rol oynayacağını belirterek, öğrencilere ülkeleriyle gurur duyup sahip çıkmalarını tavsiyesinde bulundu. Eşiyle çok sık Türkiye seyahatinde bulunduğundan ve daha sık gelmek istediğinden bahsetti. Kendisinin ayrıca parlamentoda tüm partiler grup başkanlığı ve de Türkiye’nin de içinde olduğu ülkelerle ekonomik ve kültürel ilişkilerin arttırılması konusunda da sorumluluğunun olduğu anlattı.  Tarabya Okullarına ve öğrencilerine de şahsi iletişim bilgilerini vererek, her daim iletişimde olmaktan ve destekte bulunmaktan gurur duyacağını belirtti.

Mehmet Gültekin TBS hakkında kısaca bilgi vererek, öğrencileriyle birlikte Lord Sheik tarafından Birleşik Krallık  parlamentosunda misafir edilmenin verdiği onuru tekrar ifade etti. Ve Lord Sheik’e Osmanlı- Selçuklu dönemlerine ait motifli Vazo ve tabak hediye etti.

Toplantı da pandemi suresince ve sonrasında dünyada yaşanan  eğitim süreci, Türkiye ve Birleşik Krallık arasında son yıllarda yaşanan olumlu gelişmeler, eğitim işbirlikleri gibi konular konuşuldu. Daha sonra TBS öğrencileri tek tek kürsüye gelerek konuşma yaptılar.

Program Lord Sheik ve TBS öğrencileriyle grup fotoğrafı çekimi ve de parlamento turu ile sona erdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ