Zirvede Haber

TÜRKOĞLU’NDAN AKTAŞ’A SUÇ DUYURUSU!

TÜRKOĞLU’NDAN AKTAŞ’A SUÇ DUYURUSU!

Cumhuriyet Savcılığı’na başvurarak, “AKP iftarlarıyla ayrımcılık yapıp, kamu zararına neden oldu” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, dediğini yaptı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş hakkında, kamu zararına sebebiyet verdiği gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Başkan Aktaş’ın, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 7. Maddesindeki görev, yetki ve sorumluluklarının dışına çıkarak, AKP Teşkilatlarının iftar organizasyonunu üstlendiğinin ortaya çıktığını belirten Türkoğlu, “Bu sebeple de, 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun 71. Maddesinde belirtilen Kamu Zararı net biçimde oluşmuştur” dedi.

KAMU DAVASI TALEP ETTİ
AKP Mustafakemalpaşa ve Gemlik İlçe Teşkilatlarının parti iftarları duyurularında, organizasyonun Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığı resmen belgelendiğine işaret eden Türkoğlu, “Kaldı ki, AKP İl Başkanı Davut Gürkan’ın olayı savunma amaçlı açıklaması da tevili ikrar niteliği taşımıştır. Bu nedenle Bursa Büyükşehir Belediyesi yapmış olduğu eylemle görev, yetki ve sorumluluğunu aşarak kamu kaynağında eksilmeye neden olmuştur. Dolayısıyla şüpheliler hakkında belirtilen ve eylemlerine uyan diğer suçlara ilişkin olarak soruşturma yürütülmesini ve akabinde kamu davası açılmasını talep ediyorum” ifadesini kullandı.

Ramazan ayında kamuoyuna yansıyan iddialarla ilgili açıklamasında, konuyu yargıya taşıyacağını söyleyen Türkoğlu’nun, Bursa Cumhuriyet Savcılığı’na yaptığı suç duyurusunun tam metni şu şekilde:

BURSA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA
SUÇ DUYURUSUNDA
BULUNAN : Selçuk TÜRKOĞLU
ADRES : Doğanbey Mah. Doğanbey Cad. Ş. Muti İş Merkezi K:5 16220 Osmangazi/Bursa
ŞÜPHELİLER : 1) Alinur AKTAŞ (Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı )
2) Eyleme iştirak eden diğer kişiler
AÇIKLAMALAR : Bursa Büyükşehir Belediyesinin görev, yetki ve sorumlukları dışında kalan bir hususta ödeme yaparak kamu kaynağında eksilmeye sebep olmak suretiyle kamu zararı oluşturulması ve toplumsal ayrıcalık yapması nedeniyle suç duyurusunda bulunulması zorunluluğu doğmuştur.
OLAYIN OLUŞU : 1) Ak Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanlığı 25.04.2022 tarihinde Adnan Menderes Meydanında iftar programı düzenlemiştir. (Ek 1 Mustafakemalpaşa İlçe Başkanlığı Duyuru Görseli)
2) Yine Ak Parti Gemlik İlçe Başkanlığı 26 Nisan 2022 tarihinde Gemlik 15 Temmuz Demokrasi Meydanında iftar programı düzenlemiştir. (Ek 2 Gemlik İlçe Başkanlığı duyuru görseli)
3) Her iki ilçe teşkilatının duyuru görselinde de iftar yemeğinin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığının organizasyonu ve katkılarıyla gerçekleştiği belirtilmiştir. Büyükşehir Belediyesinin kendi görev, yetki ve sorumluluğunda olmayan bir husus ile ilgili ve sadece bir siyasi partiye kaynak harcaması kanuna uygun değildir ve suç oluşturmaktadır.
4) Bu husus kamuoyu gündemine geldiğinde 26.04.2022 tarihinde “BÜYÜKŞEHİR’İN KASASI İKTİDAR’IN EMRİNDE Mİ?” konulu bir basın açıklaması düzenledim ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ’a kamuoyu önünde bu iftar yemeğinde Büyükşehir Belediyesi Başkanlığının katkılarının neler olduğunu ve nasıl bir organizasyon gerçekleştirdiğini sordum.
5) Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Alinur AKTAŞ bu sorularıma cevap vermedi. Ancak AK Parti Bursa İl Başkanı Sn. Davut GÜRKAN Twitter hesabında yaptığı paylaşımda “İnsan herkesi kendisi gibi bilir demiş atalarımız.! Milletin değerlerini hiçe sayanlar; milletin değerleri ile yaşamayı, milleti yaşatmayı onur sayanların coşkusunu ne bilsin! Partili, partisiz ayrımı yapmadan on binlerce hemşehrimizi bir sofrada buluşturan iftar programlarından niye mutluluk duysun?…” şeklinde açıklama yapmıştır. Ak Parti Bursa İl Başkanı Sn. Davut GÜRKAN’ın bu açıklaması tevilli ikrar niteliğindedir.
6) Sn. Davut GÜRKAN Ak Parti İlçe teşkilatlarınca düzenlenen iftar programlarının Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından karşılandığını ikrar etmiştir. Sayın Makamınızın, bahsi geçen iftar yemeklerinin faturalarının hem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığından hem de Ak Parti Gemlik ve Mustafakemalpaşa İlçe Başkanlıklarından istemesini talep ediyorum.
7) 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun 71. Maddesinde “Kamu Zararı” tanımı yapılmıştır. Buna göre Kamu zararı; “kamu görevlilerinin kasıt, kusur veya ihmallerinden kaynaklanan mevzuata aykırı karar, işlem veya eylemleri sonucunda kamu kaynağında artışa engel veya eksilmeye neden olunmasıdır.” Maddenin devamında 2. Fıkranın G bendinde “mevzuatında öngörülmediği halde ödeme yapılması” eylemi kamu zararının belirlenmesine esas alınmıştır.
8) 5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 7. Maddesinde Büyükşehir Belediyesinin görev, yetki ve sorumlulukları belirtilmiştir. Sayılan görev, yetki ve sorumlulukların hiçbirinde bir siyasi partinin ilçe teşkilatının iftar programını organize etmek, düzenlemek ve finanse etmek bulunmamaktadır.
9) Bursa Büyükşehir Belediyesi yapmış olduğu eylemle görev, yetki ve sorumluluğunu aşarak kamu kaynağında eksilmeye neden olmuştur.
10) Her ne kadar Ak Parti Bursa İl Başkanı Sn. Davut Gürkan konuyu büyükşehir belediyesinin iftar yemeği vermesi ve milletin değerleri doğrultusunda uygun görse de, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Ak Parti İlçe Teşkilatları haricinde herhangi bir partinin iftar programına kaynak aktarmaması meselenin milletin değerleri olmadığını, amacın Ak Parti’ye kaynak aktarmak olduğunu ortaya koymaktadır. Büyükşehir Belediyesi sadece iktidar partisinin mensuplarının belediyesi değil, tüm halkın belediyesidir. Büyükşehir Belediyesinin sadece bir siyasi partiye kaynak aktarması toplumsal ayrımcılık yaptığının en açık göstergesidir. Büyükşehir Belediyesi’nin başkaca bir siyasi partinin iftar yemeğine ödeme yapıp yapmadığının Ak Parti İl Başkanı Sn. Davut Gürkan’dan sorulmasını talep ederim.
11) Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Ak Parti Gemlik ve Mustafakemalpaşa İlçe Teşkilatları için yapmış olduğu ödemelerin ve Ak Parti’nin diğer ilçe teşkilatlarının iftar programlarının ödemelerinin araştırılmasını talep ederim.
12) Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Alinur AKTAŞ ve belediyenin görev, yetki ve sorumluluğunda olmayan bir hususta harcama yaparak kamu zararı oluşmasına sebep olan belediye yetkilileri hakkında TCK ve ilgili mevzuat hükümlerince suç duyurusunda bulunulması zorunluluğu doğmuştur.
SONUÇ VE İSTEM : Belirtmiş olduğum ve soruşturma sırasında ortaya çıkacak nedenlerle; şüpheliler hakkında belirtilen ve eylemlerine uyan diğer suçlara ilişkin olarak soruşturma yürütülmesini ve akabinde kamu davası açılmasını Sayın Makamınızdan saygıyla arz ve talep ederim.12.05.2022
Selçuk TÜRKOĞLU

image.png

image.png
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ