Zirvede Haber

TÜRKİYE’NİN 81 İLİNDEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN KATILDIĞI “YAŞAMA SANATI” YARIŞMASININ SONUÇLARI AÇIKLANDI

TÜRKİYE’NİN 81 İLİNDEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN KATILDIĞI  “YAŞAMA SANATI” YARIŞMASININ SONUÇLARI AÇIKLANDI

Gençler İçin İyilik Derneği tarafından düzenlenen Geleceğimin Sorumluluğu; “Yaşama Sanatı” yarışmasına 81 ilden öğrenciler katıldı ve yarışmanın sonuçları açıklandı. Öğretim Görevlisi, Yazar ve Eğitimci Ayşen Laçinel önderliğinde pandemi dönemi kurulan Gençler İçin İyilik Derneği; umut verici, gençleri motive edici ve üreten gençleri destekleyici çalışmalarına devam ediyor.

Amaçları balık vermek değil balık tutmayı öğretmek olan dernek, Ağaoğlu Şirketler Grubu ana sponsorluğunda bu sene ikinci kez, Ocak 2022’de “Geleceğimin Sorumluluğu; Yaşama Sanatı” adı altında yarışmayı tüm Türkiye’deki üniversite öğrencilerinin katılımı için başlattı. Dernek, bu sene geçtiğimiz sene aldıkları başvurunun neredeyse 3 katı kadar başvuru aldı.  Her biri farklı disiplinden gelen birbirinden değerli jüri üyeleri, 552 proje içinden ilk 20 projeyi finalist olarak seçtiler.

Ödül töreni, 12 Mayıs 2022 Perşembe günü, İstanbul Medipol Üniversitesi ev sahipliğinde, İstanbul Medipol Üniversitesi Kavacık Kampüsü’nde gerçekleşti.

Dernek Başkanı Ayşen Laçinel açılış konuşmasında, pandemide umut olmak ve gençlerin yolunu açmak amacı ile kurdukları Gençler İçin İyilik Derneği’nde eğitimler, çalıştaylar ve yarışmalar ile gençleri hayata donanımlı olarak hazırlamayı amaçladıklarını belirtti. Ayrıca, “gençler kendilerine ilham veren örnek aldıkları isimleri de seçerek “Yılın En Başarılı” olan alanının liderlerine de ödül vermek istedi” diyerek amaçlarını ve organizasyonu açıkladı: “Deniz yıldızı hikâyesindeki gibi ulaşılan her genç için fark ediyor, fark yaratıyoruz” diyerek derneği destekleyenlere teşekkür etti.

Çukurova Üniversitesi “AITO Grubu “İnsansız Su Altı Aracı” projesi yarışmanın birincisi oldu. “Köy Okullarında Bulunan Çocukların Yetenekleri” projesiyle, İstanbul Medipol Üniversitesi öğrencisi Hilal Bülbül ikinci olurken, ödülünü jüri üyesi Prof. Dr. Berat Bir takdim etti. Sürdürülebilir tarım projeleri ile Türkiye’nin hatta dünyanın gündeminde olan sosyal girişimci, chef Ebru Baybara Demir, “Gıda teknolojilerinde kullanımı için denizanasının izalasyonu” konulu projesiyle yarışmanın ikincisi olan İstinye Üniversitesi öğrencisi Ferhat Evin’e ödülünü verdi. Mansiyon ödülünü, Bahçeşehir Üniversitesi Pelfi Grubu “Demansı önlemede kitap okuma” projesi ile İstanbul Medipol Üniversitesi Odyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Şerbetçioğlu’ndan aldı.

 

“Yılın En’leri” Ödül Töreni’nde Yıldızlar Geçidi

Gençler İçin İyilik Derneği, her günü kendini geliştirmek motivasyonu ile yola çıktı. Bu minvalde, gençlerin sadece projelerini değil seçimlerini de ödüllendirmek istediler ve “Yılın En’leri” belirlendi. Üniversite gençleri ve dernek toplamda 23 kişi/markayı çeşitli alanlarda “Yılın Eni” olarak seçti.

Geleceğimizin emaneti gençlerin seçimlerinden oluşan yıldızlar geçidini, törenin sunucuları gazeteci Burak Törün ve Ayça Törün eğlenceli sunumları ile tek tek sahneye davet etti.

Yılın En İyi Televizyon Dizisi ödülünü, OGM Yapım “Camdaki Kız”’ı oyuncu Tamer Levent ve OGM Yapım’dan Hande Sönmez aldı. Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu Neslihan Arslan, Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu Salih Bademci oldu. Yılın Fark Yaratan Sürdürülebilir Modacısı Aslı Filinta, ödül törenine bir video ile katılırken ödünü Dilara Filinta aldı. Yılın Sosyal Girişimcisi Ebru Baybara Demir’e ödülünü Ağaoğlu Şirketler Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Hamza Günay verdi. Yılın İş İnsanı Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli’ye ödünü Nursenel Art Kurucusu Nurşen Laçinel takdim etti.

“Yılın Habercileri” seçilen CNN Türk Muhabiri Mücahit Topçu Ukrayna’dan savaşın ortasından bir video göndermekle kalmadı, bir de canlı olarak ödül törenine bağlandı.  Bir diğer yılın habercisi olarak seçilen CNN Türk Kameramanı Hilmi Yaşa ise ödülünü Ayşen Laçinel’den aldı.

“Yılın Gazetecisi” Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsa Tatlıcan, “Yılın En Başarılı İşletmecisi” Big Chefs Kurucusu Gamze Cizreli ve Yılın Motor Sporu Takımı Emre Ergör Karting Team ödül törenine uzaktan video ile katıldılar.

Sağlık sektöründe “Yılın Sağlık Markası”, We Health’ın ödülünü Marka Kurucu Ortağı Oğuzhan Süral alırken, “Yılın Farklılaşan Sağlık Markası” Romatem, “Yılın Başarılı Doktoru” Prof. Dr. Hasan Karanlık oldu.

Pandemi süresince gösterdikleri başarılı insan kaynakları uygulamaları ile “Yılın Yöneticisi” Toyota Türkiye  CEO’su Ali Haydar Bozkurt  iken, Getir markası kuryeleri ile göstermiş oldukları başarı ile “Yılın Kahramanları” ödülünü aldı.

Yılın En Genç İstihdam Yaratanı A101, arkadaşımız “Yılın En Başarılı Genç Girişimcisi” Brand Teller Marka Tanıtım ve Reklam Platformu ile Bahar Aray, “Yılın Çıkış Yapan Anadolu Markası” Redcolour oldu.

Gençler İçin İyilik Derneği Özel Ödülü’nü ölüm yıldönümünün 13. yılında “Gazanfer Özcan” adına kızı Funda Özcan aldı.

“Yılın Dergisi” Capital, “Yılın Anchorman’ı” Selçuk Tepeli ve “Yılın En Başarılı Sanat Destekçisi” İnci Aksoy oldu.

Dernek Hakkında

Gençler İçin İyilik Derneği 2020 yılında kuruldu. Derneğin üyelerini; eğitimden iş dünyasına, sanattan akademik camiaya kadar birçok alanda değerli kişiler oluşturmakta ve bu yolda balık vermektense balık tutmayı öğretmek temel amaç olmaktadır. Bu suretle seminerler, sertifika programları, destek yardım projeleri, yarışmalar, staj ve part time çalışma fırsatları için yoğun bir şekilde çalışılmaktadır. Dernek web adresi: www.genclericiniyilik.com

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ