Zirvede Haber

‘Önlem alınmazsa en az 300’ü kapanır’

‘Önlem alınmazsa en az 300’ü kapanır’
Olay Yazarı Yaman Kaya, Bursa Eczacı Odası Başkanı Okan Şahin’in dikkat çeken sözlerini bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa’dan yükselen çığlık! ‘Önlem alınmazsa en az 300’ü kapanır’

Bugün 14 Mayıs “Eczacılık Günü”…

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, dün “Eczanelerimizin mevcut ekonomik koşullarda ayakta kalma gücü tükenmiştir” açıklamasını yaptı.

Eğitimdeki plansızlıkla ilgili söyledikleri de çarpıcıydı:

Ülkemizin daha fazla eczacılık fakültesine ihtiyacı yoktur. Altyapıdan ve akademik kadrodan yoksun eczacılık fakültelerinin yerlerine ilaç Ar-Ge merkezi kurulmalı, mevcut eczacılık fakültelerinin kontenjanları kademeli olarak düşürülmeli ve eczacılık fakültelerine giriş için başarı sıralaması 50 bin ile sınırlı tutulmalıdır.”

İlaç fiyat kararnamesinin mevcut koşullara hiçbir şekilde uyum sağlamaması eczacıların problemlerinin başında gösteriliyor.

Bursa Eczacı Odası Başkanı Okan Şahin, yaptığımız görüşmede “Gönül isterdi ki bu günü sevinçle kutlayalım. Ancak şu anda eczanelerimizde yaşanan ekonomik sıkıntılar sebebiyle maalesef hüzünlüyüz. Eczanelerin karlılıklarını belirleyen 2004 yılında çıkarılan ilaç fiyat kararnamesindeki kademelerin bunca yıldır ilaç fiyatlarındaki artışa rağmen güncellenmemesi sebebiyle eczanelerimiz maalesef artık sürdürülemez duruma gelmeye başladı” dedi.

Şöyle devam etti:

“Bugün piyasada birçok ilacın da bulunamamasının sebebi olan mevcut ilaç fiyat kararnamesinde acilen güncellemeler yapılarak, hem eczanelerimizin yaşadığı sıkıntılar giderilmeli hem de vatandaşlarımızın eksiksiz tüm ilaçlara ulaşması sağlanmalıdır.”

Bursa’da şu anda 1.070 eczane hizmet veriyor.

Başkan Şahin, “Düzenleme yapılmaz ise Bursa’da 1 yıl içinde eczanelerin en az 300’ü kapanır. Vatandaşın ilaca ulaşması daha zor hale gelir” diyor.

Ekonomideki bozuk gidişatın sağlık sektörüne de yansıması zaten kaçınılmazdı.

Kur artışları sürerse yakında ilaçlar karaborsaya dahi düşebilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ