Zirvede Haber

CHP Yıldırım Meclis Gurubu; “İlçemizde Belediye Öncülüğünde Tarım-Hayvancılık Kalkınma İşletmesi Kurulmalı!”

CHP Yıldırım Meclis Gurubu; “İlçemizde Belediye Öncülüğünde Tarım-Hayvancılık Kalkınma İşletmesi Kurulmalı!”

CHP Yıldırım Meclis Gurubu’ndan tarıma öncelik verilme talebi! CHP Yıldırım Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Servet Çağıl; “TUİK verilerine göre yüzde 70 , sendikalar ve  bazı kuruluşların tespitine göre de %160 oranında yıllık  enflasyon olduğu tespit edilmiştir. Türkiye yüksek enflasyon oranı ile dünya sıralamasında aralarında Sudan Kuzey Kore Suriye Zimbawe gibi ülkelerin bulunduğu ilk 10 ülke arasına girmektedir.

Bu yüksek enflasyon karşısında dar gelirli vatandaşlar temel ihtiyaç maddelerini dahi alamayacak durumdadır. Yaptığımız gözlemlerimizde , çarşıda pazarda markette zamları ve hayat pahalılığını görüyor ; vatandaşların bu sorunlarına şahit oluyoruz. 

Bu çerçevede zor durumda olan dar gelirli kesimlere destek olmak; işçilerimiz, emeklilerimiz ve köylülerimizin ihtiyaç ve taleplerine öncelik vermeyi amaçlayan sosyal belediyecilik ilkesi gereğince bir Tarım-Hayvancılık  Kalkınma işletmesi kurmayı öneriyoruz.

Burada yapılacak çalışmalarla hem istihdam sağlanmış olacak hem de toplumun dar gelirli , yoksul ve ezilen kesimine daha uygun şartlarda sebze meyve tahıl Et ve süt gibi temel gıda ürünlerini ulaştırma imkanı elde etmiş olacağız.

Yıldırım ilçemizde bu işletmeyi hayata geçirecek yeterli tarım arazilerimizin olmaması durumunda , Yenişehir İnegöl gibi komşu ilçelerimizde uygun hazine arazilerini değerlendirme yoluna gitmeyi öneriyoruz. 

Buradan elde edilecek ürünlerin öncelikle toplumun dar gelirli kesimlerine makul şartlarda verilerek bir nebze de olsa gelir dengesizliğinden oluşan mağduriyetin önüne geçilmesi amacındayız.” dedi. 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ