Zirvede Haber

Bursa’da 6 muhtardan ortak karar!

Bursa’da 6 muhtardan ortak karar!
Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’daki uçak kazasıyla ilgili dikkat çeken bir bilgiyi bugünkü köşesinde paylaştı…

Bursa’da 6 muhtardan ortak karar! Yunuseli için dikkat çeken başvuru!

Önceki hafta Bursa eğitim uçağı kazasıyla sarsıldı. Yunuseli Havalimanı’nda kalkan tek motorlu eğitim uçağının Bağlarbaşı’nda bir sokağa düşmesiyle biri eğitmen diğeri öğrenci iki pilot yaşamını yitirmişti.

O uçak kazası, beraberinde Yunuseli Havalimanı’nın eğitim amaçlı kullanımını da tartışmaya açtı.

Bölgedeki 6 mahallenin muhtarının Yunuseli Havalimanı’nın eğitim uçuşları için kullanılmasına karşı çıkarak Vilayet ve Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçeyle başvurdukları ortaya çıktı.

Yunuseli, Güneştepe, Hürriyet, Bağlarbaşı, Çeltik ve Mutlular mahalle muhtarlarının Yunuseli Havalimanı’nı eğitim uçuşlarına kapatılmasını talep ettiklerini öğrendik.

Dün konuştuğumuz Yunuseli Mahalle Muhtarı İbrahim Bahar, semtlerindeki tehlikeye dikkat çekti ve şöyle konuştu:

“Yunuseli Havaalanı ve civarındaki 6 mahallede 250 binin üstünde nüfus yaşıyor. Sabah-akşam sürekli olarak meskun mahal üzerinde eğitim uçuşları yapılıyor. Daha geçen yıl bir uçak meyve bahçeleri üzerine düştü. Ölü ve yaralının olmadığı bu kaza bir şeylerin habercisiydi. Bağlarbaşı’na düşen uçak ise havaalanı civarındaki konutların ve bölgede oturan insanların nasıl bir risk altında olduğunu gösterdi” dedi.

Biz de bu bölgede ikamet eden bir Bursa sakiniyiz. Gerçekten, sık sık oturduğumuz site üzerinde eğitim uçaklarının dolaştığını görüyoruz.

Bölge bu manada büyük bir risk altında.

Gelişmiş ülkelerde bu tür eğitim uçuşları meskun mahal üzerinde veriliyor mu bilmiyoruz ama Bursa maalesef büyük bir tehlike ile karşı karşıya.

Kent nüfusunun önemli bölümünün yaşadığı semtlerin bu çığlığına kulak verilmeli.

Elbette, pilot yetiştirmek için böylesi eğitimlere ve havalimanlarına da ihtiyaç var. Fakat, bunun riski daha az, kent dışında, meskun bölgeden uzak pistlerde yapılması gerekmez mi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın, Sivil Havalık Genel Müdürlüğü’nün Bursa’dan yükselen bu sese kulak vermesi gerektiğini düşünüyoruz.

Allah korusun, benzer ikinci bir kaza yaşanması durumunda, bölge sakinlerinin talebini dikkate almayanlar büyük vebal ve sorumluluk altına girebilirler.

Bölgede oturan çeyrek milyon nüfusu tehlikeye sokan uçuş eğitimleri için alternatif iniş kalkış pistleri bulunmalı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ