Zirvede Haber

Meclisteki siyaset, sokaktaki siyaset ve cesareti yakaladığı gün kurtuluş günüdür

Meclisteki siyaset, sokaktaki siyaset ve cesareti yakaladığı gün kurtuluş günüdür

Meclis üyesinden “sokak siyaseti” çıkışı! CHP Osmangazi ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Korkmaz; DEVA’nın siyasi çıkışını değerlendirdi. Korkmaz;

“Dedikten sonra 24 saat geçmeden DEVA Partisi seçimlere kendi logosuyla tek başına gireceğini duyurdu.
Bu karar CHP tabanı ve vicdanını nispeten rahatlatan bir karar olmuştur.
Millete, ülkeye hizmet etmek için yola çıkmış, yetki almış, vergilerinizden maaş alan siyasetçilerden ve hazine yardımı alan partilerden korkmadığınızda, sesinizi yüksek sesle haykırdığınızda istediğiniz bir ülkeye , siyasi tabloya kavuşmak hiç de zor değil.
Korkmayın, beraber yürüyelim çağrısı yapan liderlere de şunu söylemek istiyorum.
Ülkede halkın korkusu yok hiç de olmadı!
Korku sahipleri belli.
Yapılan konuşmaları sanki ilk kez duymuşçasına avuçları çatlayıncaya kadar alkışlayan, yeniden seçilebilmek için sıraya giren, her fırsatta ben ne olacağım deyip statükoyu sürdürmek isteyenlerdir.
Bu bağlamda “Gezi Davası” karar duruşmasında mahkeme salonunda, adliye kapısında yer almayan masa liderlerinin bugün konuşmaları lafügüzaftır.
O günün en cesuru bu iktidar ve HSK’ya rağmen muhalefet şerhi yazan üye hakimdir.
Ve tarih mağdurlarla birlikte yalnızca onu yazacaktır.
Mühürsüz oy pusularının geçerli sayıldığı gün sen YSK’na yürüyemediysen , Anayasa Mahkemesi kararları uygulanmadığı gün TBMM’de nöbete kalamadıysan bugün ne söylersen söyle, hangi çağrıyı yaparsan yap nafile…
780.000 km2 ülkenin her karış toprağını adım adım yürüsen sonuç alamadığın her eylem, her söylem sadece meşguliyet terapisi ve halkın gazını alan, direncini ortadan kaldıran psikolojik, sosyolojik operasyonlardır.” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ