Zirvede Haber

Nilüfer’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Nilüfer’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bursa Nilüfer Cumhuriyet Meydanında coşku ile kutlanıyor.

Bursa Nilüfer'de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

ERCAN ÇALIŞIR- CANSU ÖZDEMİR / BURSADA BUGÜN

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Bursa Nilüfer Cumhuriyet Meydanında gerçekleşti.

Kutlamaya Bursa Valisi Yakup Canpolat, Nilüfer Kaymakamı Avni Oral, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yıldız, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, İyi Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Türk Eğitim Sen Bursa İl Başkanı Ömer Işıkoğlu ve Bursa Protokolünden çok sayıda katılım oldu.

Serkan Gür’ün günün anlam ve önemini anlatan konuşmasından satır başları; “23 Nisan’da hepimizin kalbi aynı hissiyatla dolup taşar. Yüreklerimiz bağımsızlık aşkı ile atar. Dünyada eşine rastlanmayan bu özel gün, sevgi dolu yüreklerinde umut yeşerten çocuklarımıza, ülkemize ve milletimize kutlu olsun. 102 yıl önce bugün, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ilkesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının, tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilmesi aziz milletimiz için bir gurur kaynağı olmuştur. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza bir bayram olarak armağan edilen 23 Nisan’ın evrensel ve tek çocuk bayramı olarak kutlanması, Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün çocuklarımıza verdiği değerin en güzel meşalesidir. Sevgili çocuklar size yakışır bir gelecek inşa etmek için sizi daha huzurlu ve güçlü yarınlara emanet etmek için büyük bir azimle çalışıyoruz. Bu yolda yüzlerinizdeki gülümseme, gözlerinizdeki ışık ve yüreklerinizdeki umut bizlere güç vermektedir. Geleceğin bilim insanları, sanatçıları, sporcuları, yöneticileri olarak ve her şeyden önemlisi iyi insanları olarak en iyi şekilde temsil edeceğinize olan inancımız tamdır. Sizler ne kadar azimli ve güçlü olduğunuzu tüm dünyaya yayılan salgın nedeniyle okullarınızdan, sınıflarınızdan, arkadaşlarınızdan uzak kaldığınız günlerde gösterdiniz. Şimdi bayram neşeyle, heyecanla, coşkuyla kutlamak, İstiklal Marşı’mızı her bir ağızdan gururla okumak en büyük hakkımızdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 102’nci yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı’nın aziz kahramanlarını ve bayrağımız için can veren büyün şehitlerimizi rahmetle anıyor, en kıymetli hazinemiz olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı‘nı yürekten kutluyorum.”


Hasanağa Ortaokulu öğrencileri Anadolu Ateşi gösterisi gerçekleştirdi


Nesrin Fuat Bursalı İlköğretim Okulu öğrencileri ritim gösterisi gerçekleştirdi

Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın 23 Nisan” sözleriyle yankılanan etkinlik,öğrencilerin gösterileri ardından sona erdi.

OKULLARDA 23 NİSAN COŞKUSU

Nilüfer Özlüce İlkokulunda da minikler 23 Nisan’ı coşkuyla kutladı. Pandemi sebebiyle iki yıl sonra okul bahçelerindeki ilk kutlama çocukların neşesiyle devam etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ