Zirvede Haber

Emeklilerden bayram ikramiyesine tepki!

Emeklilerden bayram ikramiyesine tepki!

Tüm Emekliler Sendikası Bursa Şubesi, emekli bayram ikramiyelerinin geçen sene ile aynı rakamda açıklanması nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. TÜM EMEKLİ-SEN Başkan Uygur, haklarını alana kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Bursa'da emeklilerden bayram ikramiyesine tepki

RAMAZAN ACAR- CANSU ÖZDEMİR / BURSADA BUGÜN

Tüm Emekliler Sendikası Bursa Şubesi 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda emekli bayram ikramiyeleri ile alakalı basın açıklaması yaptı.

Tüm Emekliler Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Cihat Uygur’un açıklamasından satır başları “16 Nisan’da Ankara’da yaptığımız BÜYÜK EMEKLİLER MİTİNGİNDE; Emeklilerin sorunlarını ve taleplerini basınla ve kamuoyuyla paylaştık.Taleplerimiz arasında; Bayram ikramiyesi olarak emeklilere ödenen 1100 TL’nin yeterli olmadığını belirtmiş ve bayram ikramiyelerinin güncellenerek ,asgari ücret seviyesine çekilmesini açıklamıştık.

Emeklilerin açlıkla boğuştuğunu,hatta ölüm sınırında yaşamlarını devam ettirdiklerini belirtmiştik. Bu nedenle yılda 2 kez verilen bayram ikramiyelerinin yılda 4’e çıkarılmasını ve her bir ödemenin en az asgari ücret tutarında olmasını talep etmiştik.

Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Vedat Bilginin emeklilere yanıtı ;Taleplerimizin karşılanması ve sorunlarımızın çözülmesi yerine, bütün emeklileri hayal kırıklığına uğratan bir açıklamayla;Bayram ikramiyesinde artış yapılamayacağını ve 1100 lira olarak ödeneceğini açıkladı.Bu akıl tutulması değilse ki,değildir,tükenmişliğin yönetememenin sonucudur.Bakanın bu açıklamasını kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz.Halkla inatlaşmanın ne kendisine ne de iktidarlarına hayır getirmeyeceğini hatırlatırız.Bakan’ın halkın içine çıkmasını ve emeklilerin yüzüne bu açıklamayı yapmasını öneririz.Halktan kopmuş bir bakanlıkla, hatta iktidarla karşı karyayız.Bakan fanustamı yaşıyor?Bu ülke de her üç emekliden ikisi nerdeyse açlık sınırının yarısı kadar ücret alıyor. Her 3 kişiden birisi ben açım diyor.

Bakan bundan habersiz olamz.Eflasyon geçen bayramdan bu yana ENAG’ın açıklaması 150,TÜİK’e göre yüzde 60’ın üzerindedir. Enflasyonun bu denli yüksek olduğu görmezden gelinerek,sıfır zam önerisi Bakan açısından talihsizliktir.Böyle sorumluluktan ve gerçeklikten uzak açıklamaları emeklilerin kabul etmesi olası değildir insanların Pazar artıklarını topladığı,halk ekmek kuyruklarında saatlerce sıra beklediği, faturalarını ödemek için çırpındığı bir dönemde;bayramlık alma,bayram sofrası kurma,eş dostların bir araya gelme şansı varmıdır?Bayram yapılması olanaklımıdır?Her defasında geleneklerine bağlı olduğunu söyleyen ittifaklı iktidar;Emeklilerin hiç olmadığı kadar yoksullaştığı bir dönemde aile büyükleri olarak bayram geleneklerini yaşatma şansı varmıdır?

Günü geldiğinde ,emeklileri yok sayanları emeklilerde yok sayacak ve gereken en güzel dersi verecektir.Yazacak bir hikayeleri kalmayanların şaşkınlığını yaşıyor Bakan. Bu siyasi intihardır.

AKP ‘nin ölümü gösterip, sıtmaya razı etme taktikleri emeklilerin kanacağı taktikler değildir. Bu oyunlara karnımız toktur.

Siyasi iktidara sesleniyoruz derhal emeklilerin bayram ikramiyelerini asgari ücret düzeyine çekin.Aile büyükleri olarak çoluk çocukları,torunları ve eş dostları ile bir nebze de olsa birlikte,daha insanca vakit geçirmelerini engellemeyin.

ocuklarımızın, torunlarımızın yüzlerine ışıyacak gülümsemeye engel olmayın.

Bütün emeklilere çağrımızdır Hak verilmez alınır. Haklarımızı alana kadar mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ