Zirvede Haber

Yunuseli Havalimanı ne olacak? Bursa’nın tartışılan dev bölgesi için flaş karar!

Yunuseli Havalimanı ne olacak? Bursa’nın tartışılan dev bölgesi için flaş karar!
Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’da gündem olan Yunuseli Havalimanı arazisiyle ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı kararı bugünkü köşesinden duyurdu…

Bursa’nın tartışılan dev bölgesi için flaş karar! Yunuseli Havalimanı ne olacak?

Bursa’nın yıllardır atıl olarak duran Yunuseli Havalimanı’nın bir bölümünü kentsel dönüşüm, kalan kısmını Millet Parkı olarak kullanma düşüncesinden vazgeçildiğini görüyoruz.

BURULAŞ’ın su kuşu uçakları için yeniden işler hale getirdiği, sonrasında uçakların satışıyla boş kalan ve uçuş okullarının küçük uçaklarla eğitim uçuşları için kullandığı dev alanın akıbeti netleşmiş gibi.

Mülkiyeti Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na geçen alana ilişkin Büyükşehir Belediyesi’nin burayı kısmen konuta açma düşüncesinin, gelen itirazlar üzerine rafa kaldırıldığını öğrendik.

Sancak bölgesindeki iftarlar için geçtiğimiz günlerde birlikte seyahat ettiğimiz Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Sırbistan dönüşü yolda, ‘Yunuseli’yi ne yaptınız’ diye sorduk.

Başkan Aktaş, “Yunuseli projesi kaldı, itirazlar gelince vazgeçtik. Buranın bir kısmını kentsel dönüşüm için kullanabilir miyiz diye düşünüyorduk ama itirazlar var” dedi.

Bu ifadeler, Yunuseli’nin Bursa nüfusunun tümüne açma düşüncesinin şimdilik  olmayacağını işaret ediyor.

Bursa’daki muhalefet partilerinin önünde basın açıklamasıyla kullanım amacı değişikliğine karşı çıktıkları Yunuseli Havalimanı Başkan Aktaş’ın bu ifadeleri sonrası atıl olarak kalmaya devam edecek.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ileride alanını tümünü Millet Bahçesi’ne dönüştürür mü?

Bunu da zaman gösterecek.

Netleşen bir gerçek var ki, Büyükşehir Belediyesi Yunuseli Havalimanı’nı bir kısmını da olsa artık kentsel dönüşüm için rezerv alan olarak kullanmayacak.

Aktaş’ın sözlerinden bu anlaşılıyor.

Bu gelişmenin bölgenin yeşil alan ve mevcut statüsüyle korunmasını savunanlar için de sevindirici olduğunu düşünüyoruz.

Kentin merkezindeki havalimanı önceki dönemde Milli Savunma ve Ulaştırma ve Altyapı bakanlıklarından alınan izinle Büyükşehir Belediyesi iştiraki BURULAŞ tarafından Bursa-İstanbul arasında uçuş yapan su kuşu uçaklarına açılmış, ancak yönetim değişikliğinin ardında da şirket bu faaliyetini uçakları satarak dondurmuştu. O tarihten sonra da havalimanı küçük uçakların eğitim pisti ile TEKNOFEST ve konser vb. gibi etkinlikler için kullanılmaya başlanmıştı.

Şehrin ve kamunun elindeki böylesi değerli bir alanın daha uzun süre atıl olarak bırakılmasını doğru bulmuyoruz.

Nüfusu 3 milyonu aşan Bursa için bu alanın bir şekilde kamu yararına değerlendirilmesinde fayda var.

Etrafı lüks konut ve rezidanslarla sarılmış bu dev alanın eğer havalimanı vasfı kalmamışsa, kamu adına halka açılması gerektiğini düşünenlerdeniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ