Zirvede Haber

Vizesiz Seyahat edebileceğiniz Güney Kore’de BENZERSİZ BİR SEUL DENEYİMİ SİZİ BEKLİYOR

Vizesiz Seyahat edebileceğiniz Güney Kore’de  BENZERSİZ BİR SEUL DENEYİMİ SİZİ BEKLİYOR

Pandemi sonrası normalleşme sürecinin tüm dünyada hızlandığı şu günlerde, kardeş ülke Güney Kore, Türk turistleri ağırlamak üzere kapılarını açtı.  Kore Turizm Organizasyonu (KTO), Güney Kore seyahatlerinde Türk turistlerin başkent Seul’de ‘gerçek ve eşsiz bir Kore deneyimi’ yaşayabilmeleri için şehrin cazibe merkezlerini içeren keyifli bir şehir programı hazırladı.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vizesiz seyahat edebildiği ülkelerin başında gelen Uzak Doğu’nun heyecan veren destinasyonu Güney Kore, COVID-19 salgın tedbirleri çerçevesinde vize muafiyetini geçici bir süreliğine askıya alma kararını, 1 Nisan 2022 tarihi itibarıyla kaldırdı. Böylece, Covid-19 aşıları tamamlanmış Türk turistler, daha önce olduğu gibi, Güney Kore’ye vizesiz ve karantinasız şekilde giriş yapabilecekler.Not: Görselleri yüksek çözünürlüklü olarak indirmek için üstüne tıklayın.

Pandemi dönemi kısıtlamalarının sona ermeye başlamasıyla birlikte Güney Kore’nin, Türk seyahat severleri yeniden ağırlamayı büyük bir heyecanla beklediğini söyleyen Kore Turizm Organizasyonu İstanbul Ofisi Direktörü Hyuncho Cho, “Güney Kore, kadim tarihi ve gelişmiş kent yaşamıyla, gelenek ve modernin tek potada harmanlandığı en dinamik ve keyifli ülkelerden biri olarak dikkat çekiyor. Bizler de özellikle Türk seyahat severlerin ülkemize yapacakları ziyaretlerinden hep hatırlayacakları güzel anılarla dönebilmeleri adınaçalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda da,  pandemi sonrası Güney Kore’ye yapacakları ilk seyahatlerinde, başkent Seul’de modern ve geleneksel kültürlerin gözde mekanlarını deneyimleyebilmelerini sağlamak adına Türk konuklarımız için bu turistik noktaları bir araya getirdik. ”

Buralara gitmeden Seul’den dönmeyin!

30 bin farklı kelebek bu parkta

2002 yılında Seul’da büyük bir evsel atık toplama bölgesinin yeşil alana dönüştürülmesiyle oluşturulan Dünya Kupası Parkı, içinde 5 farklı parkı barındırıyor. Burada en yüksek tepede yer alan Haneul (Gökyüzü) Parkı, eulalias ve kır çiçekleri ile kaplı göz alıcı bir manzaraya sahip. N Seul Kulesi, Bukhansan Dağı ve Hangang Nehri de olmak üzere Seul’ün nefes kesen manzarasını gören 22 gözetleme noktasına sahip Haneul Parkı, 30 bin farklı türde kelebeğe de ev sahipliği yapıyor.

Güney Kore tarihi, bu müze köyde 

Donuimun Müze Köyü, ‘hanok’ yani geleneksel Kore evleri ile Seul mimarisinin tarihi dönemlerini sergileyen binalardan oluşan gerçek bir ‘açık hava müzesi’. Köyde, ziyaretçiler 1900’lerden başlayarak 1980’lere kadar olan tüm mimari stilleri rahatlıkla inceleyebiliyor.

Donuimun Müze Köyü’ne yakın bir mesafede olan ve 17.yüzyıldan kalan Gyeonghuigung Sarayı ise Güney Kore tarihinin simge yapılarından bir tanesi. Geleneksel Kore mimarisi ile modern dokunuşları buluşturan yapının arazisinde 1829’da çıkan yangına kadar birçok salon bulunuyordu. Saray arazisinde şu an, Seul Sanat Müzesi ve yürüyüş yollarının yanı sıra sarayın restore edilen ana kapısı Heunghwamun Kapısı ile ana salon olan Sungjeongjeon Salonu’nu bulunuyor.

Tarih, kültür ve sanat hepsi burada bir arada: Samcheong-dong 

Seul’ün en popüler yerlerinden Samcheong-dong, geleneksel güzellikteki hanok binalarının eşsiz tarihi ile galeri ve kafelerin modernliğini bir araya getirerek, ziyaretçilerine benzersiz bir atmosfer yaşatıyor.

Samcheong-dong ziyaretinde mutlaka uğranması gereken noktaların başında Kore kültürünü deneyimleme, öğrenme ve bu kültürün bir parçasıymış gibi hissettiren hanokların bulunduğu Bukchon Hanok Köyü geliyor. Köyün Gahoe-dong semtinde bulunan ve adını da Kore’nin bağımsızlığı için savaşan Koreli bir vatanseverden alan Baek In-je Evi ise, bu bölgede bir müze ve kültürel miras alanı olarak ziyaret edilebilecek özel yerlerden bir diğeri.

Samcheong-dong’da kültür ve sanatın bir arada deneyimlenebileceği en ideal nokta ise Seul Ulusal Modern ve Çağdaş Sanat Müzesi. Kore’nin geleneksel mimari konsepti olan “madang”ı, insanların gelip sosyalleşmek için toplanabilecekleri geniş bir avluyu kullanmasıyla diğer müzelerden ayrılan bu müzede ziyaretçileri paha biçilmez sanat eserlerinin yanı sıra, referans merkezi, proje galeri tiyatrosu ve çok amaçlı salon gibi birçok farklı alanlar da karşılıyor.

En renkli fotoğrafların adresi: Ikseon-dong 

1920’lerde kurulan Ikseon-dong Hanok Köyü, ziyaretçilerine modern ve geleneksel unsurların eşsiz bir karışımını sunuyor. Tarihten fırlamış gibi olan Ikseon-dong’da yapılacak en güzel şey ise sokakları keşfetmek… Kıvrılıp dönen dar sokaklar, benzersiz bir şekilde dekore edilmiş mağaza ve kafelerle çevrili. Renkli dükkanlar fotoğraf kareleri için mükemmel bir fon oluştururken mağaza tabelaları ve türünün tek örneği  olan duvar resimleri de Ikseon-dong’da yolunuzu bulmanıza yardımcı oluyor.

Demirciler caddesi Seoul Art Space Mullae ile sanata kapı açtı 

2010 yılında kapılarını, sanat köyü Mullae Creative Village’ı da içerecek şekilde, yerli ile yabancı sanatçılar için yaratıcı bir destek merkezi olarak açan Seoul Art Space Mullae kapsamında, Mullae-dong’da bir zamanlar eski demir dükkanlarının bulunduğu demirciler caddesi, profesyonel bir yaratıcı alan olarak yenilendi. Yenilenen bu alan, yaratıcı her türlü etkinliklere destek verebilen ortak çalışma alanları, çok amaçlı tiyatrolar, kayıt stüdyoları ve seminer odaları içerecek şekilde tasarlandı. Yaratıcılığın sanata en renkli ve güzel yansımasını, Seoul Art Space Mullae yapacağınız ziyarette deneyimleyebilirsiniz.

Hongdae: Seul’un en hareketli noktalarından 

Hongdae, Seul’de alışveriş, yemek, dans ve müziğini yani hayatı keyifli kılan her şeyin bir arada deneyimlenebileceği en hareketli yerlerden biri. Hongdae’de giyim ve kozmetikten, kitaplara kadar aradığınız her şeyi sunan mağazalarda alışverişinizi yaptıktan sonra, benzersiz kafe ve restoranlarda bir yemek molası verebilir; kulağınızda sokak müzisyenlerinin melodileri ve dans gruplarının sokak gösterileriyle sokakları keyifle gezebilirsiniz. Atölyeler Caddesi, Picasso’nun Sokağı ve Kulüp Sokağı gibi özel caddeler ise Hongdae’yi tam anlamıyla deneyimlemek isteyenler için mutlaka gidilmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Güney Kore’nin ünlü markalarının amiral gemisi mağazaları da Seul’de

Seul, Güney Kore’nin en ünlü markalarının amiral gemisi mağazalarına da ev sahipliği yaparak; alışverişi ziyaretçiler için daha ‘prestijli bir deneyime’dönüştürüyor. Kozmetik devi Amorepacific, makyaj ve cilt bakım ürünleri markası Sulwhasoo, makyaj ve moda markası Stylenanda ile Kore’nin en ünlü gözlük markalarından Gentle Monster; teknoloji devi Samsung Electronics’in en yenilikçi teknolojilerini sergilediği Samsung d’light ve popüler mesajlaşma emojilerini yaratıcı ev ve ofis malzemeleri haline getiren Kakao Friends, Line Friends Seul’deki amiral mağazalarında ziyaretçilerini ağırlıyor.

The Hyundai Seoul: Seul’ün En Büyük Alışveriş Merkezi

Seul seyahatiniz, Seul’un en büyük alışveriş merkezi olarak geçtiğimiz yıl açılan The Hyundai Seoul ile artık çok daha farklı bir boyuta taşınıyor. Çevre dostu fütüristik bir mağaza konseptine sahip olan AVM’de, 30 global tasarımcı markanın yer aldığı ‘Exclusive Label’ katına ek olarak; ‘Tasty Seoul’ katında ise 90’a yakın ünlü yiyecek ve içecek markası yer alıyor. AVM içinde kapalı bir dinlenme alanı olarak konumlandırılan ‘Sounds Forest’ ise Yeouido Parkı’nın yetmişte biri büyüklüğünde. The Hyundai Seoul’de, doğal güneş ışığının fotoğraf noktaları olarak popülerlik kazandığı birden fazla yeri de bulunuyor.

Kore kültürüne heyecan verici bir yolculuk için https://www.ktoturkey.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kore Turizm Organizasyonu (KTO) Hakkında

1962 yılında, Kore Cumhuriyeti’nin turizmi teşvik yasasını çıkarmasından bir yıl sonra kurulan Kore Turizm Organizasyonu (KTO), Uzakdoğu’nun en önemli ülkelerinden Kore’nin dünyada tanıtımına yönelik çalışmaları gerçekleştiriyor. Kore içinde yaptığı yatırımlara dünya çapında tanıtım ofislerinin açılmasını da ekleyen kurum, Kore’nin köklü diplomatik ve kültürel bağlara sahip olduğu Türkiye’deki faaliyetlerine 2012’de başladı. Kore Turizm Organizasyonu, Türkiye ile birlikte aralarında İsrail, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya ve Hırvatistan gibi ülkelerin de yer aldığı 20 ülkenin faaliyetlerini KTO İstanbul Ofisi ile yürütüyor. Dünyanın her noktasındaki insanların Kore’ye seyahatleri ve konaklamaları için kolay, ekonomik ve güvenli stratejiler geliştiren KTO, elli yılı aşan deneyimiyle yaratıcı ve sürdürülebilir bir turizm sektörünün oluşturulmasına katkı sağlıyor. Daha fazla bilgi için www.ktoturkey.com adresi ziyaret edilebilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ