Zirvede Haber

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Kütüphane Aldatmacası

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Kütüphane Aldatmacası

“Milli Eğitim Bakanlığının 26 Ekim 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlattığını duyurduğu “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesinin tamamlandığı 10 Nisan 2022 tarihinde Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü resmi hesabından duyuruldu.” Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy; Milli Eğitim Müdürlüğü’nü yaptığı açıklamayla topa tuttu.

Toy; “Bakan Özer’in “Proje sonunda kütüphanesiz okul kalmadı. Bu proje ile okullarımızdaki kitap sayıları da önemli ölçüde arttı. 5 ayda yüzde 100 artarak 56 milyonu aştı.” ifadeleri yer aldı.

Projenin resmi kitap sayıları bu rakamlarla ifade edilse de, Bursa’daki okullarda sisteme girilen kitap sayısı ve kütüphanede bulunan kitap sayılarındaki uyumsuzluk dikkat çekici.
Okullara kitap verilmeden ya da bu konuda bütçe ayrılmadan okulların kitap sayısını artıramayacağı gayet açık değil mi?
Binler, on binlerle ifade edilen sistemdeki kitap sayılarının gerçekten çoğu okulda mevcut olmadığını biliyoruz.

Elbette kendileri de biliyorlar. Telafi etmek, durumu kurtarmak için de “Okuluna 1 Kitapla Dön” kampanyası başlatıyorlar. Devlet, çocuğa okulda kitap ve kütüphane olanağı sunması gerekirken okul kitaplığı oluşturulması yükü de velinin sırtına yüklenmiş oluyor. Her yıl milyonlarca ücretsiz ders kitabı dağıtmakla övünen bakanlık, özel okullara dahi ücretsiz ders kitabı dağıtırken devlet okullarında öğrenciden kitap toplanmasının izahı olamaz. Okulları beton duvarlarla çevrili içi boş yapılar olmaktan kurtararak nitelikli hale getirmek, devletin vatandaşına karşı en önemli ödevlerinden birisidir. Hele ki okul müdürlerince olmayan kitabı sisteme girerek var gibi göstermek ve rekor kırmaya çalışmak ise tam bir kara mizah örneğidir.

Okulların ve kitapların çocukları hayata hazırlarken onlara yüklediği ilk erdem dürüstlüktür. Okulda olmayan kitabı sisteme giren yöneticilerin ise okumaktan ve kitaptan ne kadar uzak oldukları bu dürüst olmayan tutumla bile ortaya çıkmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığına ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürü’ne sesleniyoruz: Veli ve öğrenci üzerinden kitap sayısı rekoru kırmaya çalışmak yerine, acilen her okula gerçek kitaplarla dolu kütüphaneler yapılmalıdır!” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ