Zirvede Haber

Memleket Karacabey’de Zeynep Allak’a Tam Destek! “Karacabey’de Yüreklere Dokunacağız!”

Memleket Karacabey’de Zeynep Allak’a Tam Destek! “Karacabey’de Yüreklere Dokunacağız!”

Memleket Parti Karacabey’de Sami Süer’den bayrağı Zeynep Allak aldı. Allak hafta sonu yapılan kongrede delegelerden tam destek alarak Bursa’nın ikinci kadın, seçilmiş ilk ilçe başkanı oldu. Sanayi ile tarım arazileri arasına sıkışmış, 80 küsür mahallesi 90 bine dayanan Karacabey, toprakta var olma savaşı veriyor. Ziraat Odasına 4 bine yakın çiftçi üye olmasına rağmen 10 bin çiftçi aile 780 bin dekar alanda çiftçilik yaparak hayatını kazanıyor. TEKNOSAB çalışmalarının sona geldiği bir dönemde, yeni sanayi alanı ile birlikte Karacabey’e ailelerin hicretlerin başlanacağı dile getiriliyor. Rüzgar sanayicilerden yana da olsa TEKNOSAB’ın Karacabey’ inşaası ise Bursa’nın da bir nevi intiharı anlamına geldiği çok sıklıkla söyleniyor. Memleket Parti Karacabey İlçe Başkanı Zeynep Allak; “100 civarı tarıma dayalı fabrikamız var. Memleket Kadroları olarak biz yöremizde kayıtlı-kayıtsız 10 bin çiftçimizin yanında olacağız dedi. Kongreye İl Başkanı Güner Aklan, MDK Üyesi Cavit Kaya Belediye Meclis Üyesi Mehmet Er, İlçe Başkanları, İl-İlçe Yöneticileri katıldı.

Divan Heyeti’nin oluşmasından sonra söz alan İl Başkanı Güner Aklan; “Ülkenin geldiği durumu birkez daha anlatmamıza gerek yok. Bugün Karacabey’de genç bir bayrak değişimi yaşıyoruz. Geçmiş dönem İlçe Başkanımız Sami Süer’e emekleri için teşekkür ediyorum. Karacabey’de bugün Bursa sanayisi için önemli olan akıllı teknoloji formatına konan ancak bir şehrin tüm kaynaklarını tükettiğini duyduğumuz TEKNOSAB’ın geleceği, tesis edileceği ifade ediliyor. Bu tesisin yapılması tarım alanlarını öldürecektir. Tarımın önemini şuan yaşadığımız çarşıyı pazarı alev topuna döndüren gıda fiyatlarından bir kez daha anlamamıza rağmen TEKNOSAB ısrarını sürdürmelerini, bölgede birde TİGEM gibi bir kurum varken anlamakta güçlük çekiyoruz. Orhangazi ve İznik ile ilgili çalışmalarımızın sonuna geldik, mayıs sonu gibi de Dağ Yöresi atamalarımızı yaprak Bursa’da tarihi sil baştan yazacağız.” dedi.

İlçe Başkanı Zeynep Allak; “Sivas Kongresi’nin yıldönümü olan 4 Eylül 2020’de “Memleket Hareketi” olarak “halk için halkla birlikte siyaset” diyerek yola çıktık. Memleket Partisi, ülkenin her yanında gönüllü olarak harekete geçen kitlelerin inancı, isteği ve güveni sonucunda doğdu. -Ebedi yol göstericimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyet hedefi ile yol almak; -Terörün her türlüsünü reddetmek; -Dil, din, ırk, mezhep başta her türlü ayrımcılığa karşı çıkmak; -Doğaya ve çevreye saygılı olmak; -Siyasetten rant elde etmeye dur demek; -Kadına şiddete ve çocuk istismarına tavizsiz olmak ve yüksek sesle kınamak duruşumuzu belirliyor ve bu altı ilke yolumuzu aydınlatıyor. Altı ilkemize olan inancım, partimizin kadına verdiği değere olan inancım sebebiyle bugün elimi taşın altına sonuna kadar koymaya ve bir kadın olarak partimize tüm gücümle hizmet etmeye adayım. Sayın Genel Başkanımız Muharrem İnce’ in de dediği gibi kadınlar özgür olsa dünya değişir ve Bir kadını en güzel memleket anlatır, Yuvandır memleket, Uzağında hasret, Kıyısında şefkat, Tütün tarlasında Ayşe’nin yanık türküsü, Sen havasından minnet koklarsın. Duruşu mağrur, avucu nasırlı, Direnişe selam durur gün, her güzelim vatan sabahı… Karacabey’de her kesimin hakkını korumak için yanında olacağım.  Kongremizin partimiz adına hayırlı olmasını temenni eder, katılımınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ