Zirvede Haber

Erken Seçim Değil Baskın Seçim Geliyor!

Erken Seçim Değil Baskın Seçim Geliyor!
YSK’nın ihtiyacı nedeniyle 60 gün teslim şartıyla seçim malzemeleri ihalesine çıkması Ankara kulislerinde “Baskın seçim hazırlığı mı?” sorusunu gündeme getirdi.

Ankara’da büyük hareketlilik… YSK ‘ihaleye’ çıktı, baskın seçim mi geliyor?

Devlet Malzeme Ofisi (DMO), Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) “ihtiyacı” doğrultusunda 23 Mart’ta iki farklı ihaleye çıktı. İhalelerde seçim malzemelerinin yer alması, “erken seçim” tartışmalarını gündeme getirdi.  İlk ihale, yalnızca oy verme kabininden oluştu. Buna göre, 50 bini engelliler için olmak üzere toplam 250 bin oluklu mukavva oy verme kabini alınacak.

İkinci ihale ise “kırtasiye malzemesi” adıyla yayımlandı. 12 kalemden oluşan ihaleye göre, 250 bin adet ıstampa süngeri ve 500 bin şişe ıstampa mürekkebi, 500 bin adet mühür kartuşu, 500 bin çubuk mühür mumu, 35 bin yumak kendir ip alınacak. Kendir ip, oy sayımı sonrasında oyların doldurulduğu çuvalların kapatılması, mühür mumu ise bu çuvalların mühürlenmesinde kullanılıyor. Istampa sünger ve mürekkebi için teslim süresi 60, mühür kartuşu için 90 ve mühür mumu ile kendir ip için 180 gün teslim süresi belirlendi.  Bunların yanı sıra 8 bin rulo ambalaj bandı, 250 bin rulo selefon bant, 60 bin kutu ataş, 4 bin kutu toplu iğne, 1 milyon adet büyük dosya zarfı, 80 bin tüp sentetik yapıştırıcı ve 1 milyon adet mavi tükenmez kalem alınacak. Bu ürünlerin teslim süresi ise en fazla 60 gün olacak. İhale, 8 Nisan’da yapılacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ