Zirvede Haber

Bursa’da köpek katliamı

Bursa’da köpek katliamı

Bursa Mudanya ilçesi Mesudiye mahallesinde 30’dan fazla köpek zehirlendi. Bazıları tedavi altına alınırken 30 köpek hayatını kaybetti.

Bursa’da toplu köpek katliamları devam ediyor. Mudanya’dan yine aynı mahallede toplu köpek katliamı gerçekleşti. Ön incelemelerde mamalarına zehir karıştırıldığı düşünülen 30 köpek katledildi. Yaşadığı tespit edilen köpekler ise Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde tedavi altına alındı. Konuyla ilgili inceleme başlatılırken, köpeklerin kesin ölüm sebeplerinin tespiti için otopsi yapılıyor.

Baygın kurtarılan köpeklerin tedavisi için alanda bulunan ve sürecin takipçisi olan Daskut Arama ve Kurtarma Genel Müdürü Tuncay Meriç, “Yaklaşık 15 gün önce de yine köpek zehirleme olayı oldu aynı mahallede. Dün akşam yine toplu şekilde katliam gerçekleşti. Ekiplerimiz şu an alanda. İlk müdahaleyi yaptık ama 30 kadar canı kaybettik. Olay yerinde delil arıyoruz ve otopsi yapılıyor ölen canlara. Savcılık, Bursa Barosu Hayvan Komisyonu suç duyurusunda bulundular. Biz de olayın takipçisiyiz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ