Zirvede Haber

Fujitsu, Dijital Dönüşüm Liderliğindeki Gücünü Artırma Kararı Aldı

Fujitsu, Dijital Dönüşüm Liderliğindeki Gücünü Artırma Kararı Aldı

Fujitsu, sürdürülebilir bir toplum hedefiyle hem kendi yapısında hem de müşterilerinin dijital dönüşüm liderliğini güçlendirme kararı aldı.

Sürekli değişen iş ortamı ve dijital çağ ile uyumlu becerilere sahip insan kaynaklarına artan talep, Fujitsu’yu harekete geçirdi. Fujitsu, çalışanlarının kişisel gelişimlerini artırmak ve onlara yeni kariyer imkanları sunmak amacıyla, kendileri için doğru olduğuna inandıkları iş pozisyonlarına hızlıca geçebilme imkanı sunuyor. Bu amaçla, tüm çalışanların grup çapında takip edebildikleri bir ilan programı ve yeni beceriler kazanmalarını sağlayan bir sistemle sürekli yükselme fırsatları sağlıyor. Fujitsu ayrıca yeni mezun ve kariyerlerinin ortasında yer alanlara yönelik işe alımlarına sürekli devam ediyor.

1. İnsan Kaynakları Yeteneğini “İş Kurucularına” Dönüştürme Programı

Fujitsu, çalışanların becerilerini geliştirmek ve değiştirmek için yaklaşık 8bin satış personelinin becerilerini artırmak üzere eğitim programları ile destekleyeceği bir sistemi uygulamaya koydu. Bu sayede dikey pozisyonları doldurmak yerine sektörler arası yeni değer yaratmaktan sorumlu “iş kurucularının” gelişimini oluşturmayı amaçlıyor.

Müşterilerle doğrudan temas halinde olan iş kurucuları, Fujitsu’nun bir dijital dönüşüm (DX) şirketine geçişini hızlandırmada merkezi rol oynayacaklar.

2. Doğru kişileri doğru pozisyonlara atamak

Fujitsu, 2020 mali yılında tüm yöneticileri için iş tabanlı bir insan kaynakları sistemi ve Grup çalışanlarının kendi girişimleriyle yeni iş pozisyonlarına ulaşmalarını sağlayan bir iş ilanı sistemi tanıtmıştı. 2021 mali yılında, yaklaşık 2bin çalışan grup genelindeki bu sistem aracılığıyla yeniden konumlandırıldı.

Fujitsu ayrıca, Grup dışından iş tekliflerine yanıt verme konusunda çalışanların kariyer planlarını destekleyerek, Fujitsu Group dışında kariyer yönlendirmesi yapan bir sistem de sunuyor.

3. Grup Dışı İş İmkanlarında da Destek

Fujitsu İK eğitim programı, çalışanların en uygun buldukları pozisyonlara ulaşmalarını hızlandıran yaklaşımlardan biri olarak, Grup dışında kariyer imkanı arayanları da kapsayan bir şekilde genişletildi. 28 Şubat 2022’ye kadar, başta 50 yaş ve üzeri olmak üzere Japonya’daki Fujitsu veya Fujitsu Grup şirketlerinde çalışan 3.031 çalışan (tam zamanlı çalışanlar veya emeklilik sonrası yeniden istihdam edilenler) bu destek için başvuruda bulundu.

Fujitsu Hakkında

Fujitsu, çok çeşitli teknoloji ürünleri, çözümleri ve hizmetleri sunan önde gelen Japon bilgi ve iletişim teknolojisi (BİT) şirketidir. Yaklaşık 126.000 Fujitsu çalışanı 100’den fazla ülkedeki müşterileri desteklemektedir. Deneyimlerimizi ve ICT’nin gücünü, müşterilerimizle toplumun geleceğini şekillendirmek için kullanıyoruz. Fujitsu Limited (TSE: 6702) 31 Mart 2021’de sona eren mali yıl için 3,6 trilyon yen (34 milyar ABD doları) konsolide gelir bildirdi. Daha fazla bilgi için lütfen www.fujitsu.com adresini ziyaret edin.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ