Zirvede Haber

Royal Brunei Havayolları Hitit teknolojisi ile uçmaya başladı

Royal Brunei Havayolları Hitit teknolojisi ile uçmaya başladı

Dünyanın en prestijli havayollarından olan Royal Brunei Havayolları, Hitit’in yazılım çözümlerini tercih etti. Başarılı bir eğitim ve sistem geçişinin ardından Royal Brunei, 16 Mart 2022 tarihinde Hitit’in Crane yazılım çözümlerini kullanmaya başladı. Hitit’in çözümleriyle operasyonlarını sürdürecek olan Royal Brunei Havayolları, bağımsız araştırma kuruluşu Skytrax tarafından dünyanın en popüler 10 havayolu arasında gösteriliyor.

Sektörünün önde gelen havayolu teknolojileri şirketlerinden Hitit, dünyanın birçok farklı yerinden havayolunu Türk teknolojisi ile uçurmaya devam ediyor. Hitit’in sistem geçişini tamamladığı en son havayolu Brunei Sultanlığı’nın ulusal havayolu şirketi Royal Brunei Havayolları oldu. Royal Brunei, 16 Mart 2022 tarihi itibariyle Hitit teknolojileri ile uçmaya başladı.

Hitit’in Royal Brunei’e sunduğu çözümler arasında rezervasyon ve biletleme çözüm sistemi, çevrimiçi ve mobil rezervasyon, check-in sistemlerinin doğru ve hızlı çalışmasını da kontrol eden web tabanlı bir kalkış kontrol sistemi, tarife planlama, sadakat sistemi, müşteri hizmetleri yönetimi ve mobil uygulama bulunuyor.

10 yıl boyunca Hitit teknolojisi ile uçacak

Başkent Bandar Seri Begavan’da gerçekleştirilen ve Hitit çalışanları tarafından yönetilen sistem entegrasyonu ve eğitimleri 9 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı ve havayolu operasyonlarına sorunsuz bir şekilde başladı. Geniş uçuş ağı ile dünyanın en prestijli havayolları arasında yer alan Royal Brunei önümüzdeki on yıl boyunca Hitit teknolojisiyle uçacak.

Hitit’in Satış ve Pazarlama’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nevra Onursal Karaağaç, “Royal Brunei Havayolları, Hitit için prestijli ve önemli bir partner. Travel Technology Research (T2RL) danışmanlığında yürütülen ihalede, güçlü rakiplerimize karşı Hitit’in çözüm üstünlüğünü kanıtlayarak, ihaleyi kazanmıştık; şimdi de sistem geçişlerimizi tamamlayarak Royal Brunei’yi Hitit teknolojisi ile uçurmaya başladık. Royal Brunei Havayolları’nın teknoloji ortağı olmaktan mutluluk duyuyoruz. Önümüzdeki on yılda birlikte büyümeyi ve birçok başarı hikayesine imza atmayı umuyoruz” açıklamasında bulundu.

Royal Brunei Havayolları’nın Ticari İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Martin Aeberli Hitit ile birlikte çalışmaları hakkında şunları söyledi: “Royal Brunei’de, dijital okur yazarlığı yüksek olan yolcularımıza daha iyi hizmet vermek ve son derece rekabetçi bir dünyada lider konuma ulaşabilmek en önemli hedeflerimiz arasındadır. Bu nedenle geleceği birlikte şekillendirebileceğimiz güvenilir ve yetkin bir ortakla çalışmak bizim için çok önemliydi. Ayrıca dinamik bir ekip yaklaşımının; yeniliklere erişim, verimli ve hızlı uygulamalarla entegrasyonunu olmazsa olmaz olarak görüyoruz. Tüm bu beklentilerimizi, başarılı sistem geçişi sırasında Hitit eksiksiz olarak karşıladı. Önümüzdeki yıllarda yolcularımıza çok daha iyi hizmet verebilmek için Hitit ile iş birliğimizi büyütmeyi dört gözle bekliyoruz.

Hitit Hakkında

Hitit, Türk Hava Yolları’nda yönetici olarak çalışan Nur Gökman ve Dilek Ovacık tarafından 1994’te kuruldu. Şirketin kuruluş amacı ve havacılığın içinden gelen kurucuların öncelikli hedefi, tamamen yerli sermaye ile çalışıp dışarıya bağımlılıktan kurtulmak ve Türkiye’yi teknoloji ihraç eden bir ülke haline getirmekti. Bu felsefe ile yola çıkan Hitit, başta havayolu şirketleri olmak üzere, havayolu ve seyahat sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlere yeni nesil havayolu ve seyahat yazılım çözümleri üretiyor. Sektördeki şirketlerin rezervasyon, biletleme, check-in, yolcu kalkış kontrolü, ekip planlama, sadakat yönetimi, gelir muhasebesi, gider muhasebesi, tarife planlama, operasyon kontrolü, ekip planlama, tur operatörü/charter yönetimi, geniş kapsamlı performans ölçümü ve kargo ihtiyaçlarına Crane markalı yazılım çözümleri ile tek noktadan hizmet sunan Hitit, aynı zamanda hosting ve danışmanlık hizmeti de veriyor.  %100 Türkiye’de üretilen havacılık çözümleriyle her yıl milyonlarca insanın seyahat etmesini sağlayan Hitit; Doğu Avrupa’nın En İyi Havacılık Yazılım firması, Avrupa’nın Öncü Yolcu Hizmet Sistem Sağlayıcısı, En İyi Havayolu Raporlama Sistemi, Yılın En Niş Teknoloji Firması, turizm alanında “Türkiye’nin En İyi Sektörel Yazılım Firması”, “Yılın Havacılık Yazılım Kuruluşu” ve “Yılın Havacılık Teknoloji Kuruluşu” gibi birçok ödülün de sahibi. Hitit, 3 Mart 2022 itibarıyla HTTBT koduyla Borsa İstanbul’da işlem görmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ