Zirvede Haber

MALİYETLER ARTIYOR, KALİFİYE İŞÇİ BULAMIYORUZ!

MALİYETLER ARTIYOR, KALİFİYE İŞÇİ BULAMIYORUZ!

İYİ Partili zafer Milli; “Tarih yeniden yazılacak; Samuel HANTİGTON “medeniyetler çatışması”kitabında Dünya da dinler ekseninde medeniyetler çatışması olacağını ifade etmişti. Tutmadı.
Savaş aynı din ve kültür arasında emperyal duygularla çıktı. Tıpkı 1. Ve 2. Dünya savaşları gibi doyumsuz batı kendi arasında savaşa tutuştu. 2. Dünya savaşı sonrası iki kutuplu bir soğuk savaş dönemi yaşandı. SOVYET’lerin dağılmasıyla ABD Dünya da tek hüküm sahibi oldu ve kendi rakiplerini türetti. Artık Dünya oyun kurucularına ÇİN, HİNDİSTAN, AB Dahil oldu. RUS’ya uzun bir toparlanma süresi sonunda büyük oyunda yerini aldı. Artık hiçbir güç tek başına tarih yazamayacak. TARİH YENİDEN YAZILACAK. Ülkemiz tüm medeniyetlerin kesişim merkezindedir. Büyük oyuncu olma potansiyelimiz ve jeoland durumumuz söz konusu değildir. PEKİ NE YAPMALIYIZ? Ülke olarak eğitim seviyemizi yükseltip ileri teknolojili yatırıma hız vermeliyiz. NASIL OLACAK?
Hukukun üstünlüğüne dayalı bir rejim kurmalıyız. Güvenlir alt yapısı ile uluslar arası normları kaşılayan bir yapılanmayla reel yatırımcıyı çeke biliriz. İnsan kaynağımız ve jeolojik yapımız buna müsaittir. Ülkemizdeki yapısal iyileşmeyi önce insanımız için yapmalıyız. İnsanları mutlu , kalkınmış TÜRKİYE ilk hedefimiz olmalıdır.

KALİFİYE ELEMAN İHTİACI; Devir öyle bir hal aldı ki, yüksek teknolojili üretim yapan ülkeler dünyanın ekonomik hakim gücü oldu. Düşük seviyeli üretim yoksul ülkelerde kümelendi. Geri dönüşüm, teksitil, mobilya, çimento, inşaat demiri gibi yoğun emek ve enerji tüketen sektörler katma değer üretemiyor ve çevreyi kirletiyor. Ülkemiz artık yüksek teknolojiye öncelik vermelidir. OSB’lerdeki düşük katma değerli üretim sanayi dalları rehabile edilerek birim metre karede daha verimli üretime geçirilmelidir. Yüksek seviyeli üretim ancak iyi eğitimli meslek liseleri ve yüksek okullar sayesinde olur. Özellikle ülkemiz sanayicisi hali hazırda milyonluk makinalarda yetişmiş eğitimli eleman bulamadığından kaliteli ve verimli üretim yapamıyor. Kısa zamanda makinalar kullanılamaz hal alıyor. Bu da milli servetimizin heder olması demektir. NE YAPMALIYIZ?Meslek liselerinde yabancı dil bilen, teknolojiyi kavramış eleman yetiştirmeliyiz. Bu okullardan mezun olan gençlerimize cazip ücret alt limiti uygulanmalı, meslek lisesinde başarılı olmuş gençlerin Teknik üniversitelere girişi sınavsız kontenjana tabi tutularak teşvik edilmelidir. Uygulama ve teori yüklü elemanların ülke sanayiine katkısı yüksek olacak ve kaliteli üretim ağımız genişleyecektir. Bu konu da daha çok söylenecek söz var. Biliyorum sürekli yazılarımla sizleri rahatsız ediyorum. Ancak içimdeki ülke sevdası beni yakıyor!

Nasıl olacak? Emtia ve enerji fiyatlarındaki aşırı artış sanayii ve devlete hizmet veren taahhüt firmalarını ve sanayiciyi vurdu. İşler durdu. Kamu hizmeti veren taahhüt firmaları batıyor. İş ihale edilirken demir 7.50₺iken bu gün 17.50₺. Beton 200₺/ m küp iken 750₺/ m küp oldu. Diğer ürünler de aynı oranlarda fiyat artışına uğradı. Bu durum karşısında yaklaşık 4 aydır şantiyeler kapalı. İşçiler çalışmıyor. İş veren ve işçi mağdur durumda. İflaslar ve iş durdurma arttı. tedarikçi esnaf zor durumda. Çekler karşılıksız çıkıyor mükelleflerin ticari itibarları bozuluyor. Bizim su izolasyonu dalında zift 4000₺/ton ike 10 250₺/ton oldu. Aynı şekilde enerji ve yardımcı maddelerdeki fiyat artışı bir misli arttı ve durmuyor. Aşırı fiyat artışı sektörümüzü batırıyor. Biz ülkeye çalışarak hizmet veriyoruz. Bu anormal hareketlilik özel yapı müteahhitlerini de vurdu. Daire fiyatları 3 kat arttı. Alım gücü düştüğünden sektör de alan satan arasında problemler çoğaldı, iflaslar başladı. Maalesef bu anormallik karşısında devletin yetkilileri suskun. NASIL OLMALI!!!!!! Devlet zor günlerde vatandaşına sahip çıkmalı. Emtia ve enerji fiyatları oranında fiyat farkı uygulaması yapmalıdır. Ödeme zorluğundaki firmaların çekleri vadeli kredilendirme ile desteklenmeli. Bizlerin aradan çıkması halinde yarınlarda çok daha büyük tehlike oluşacak. Üretim duracak.
Çekleri yazılmş firmalar kara listeye alınmamalıdır. Bankalar da kredilendirme durmuştur ya da yüksek faizli uygulama yapılmaktadır. Piyasa tamamen kontrolsüz korsan bir düzen hakim.
Piyasanın diğer sektörlerinde de aynı minvalde sıkıntılar almış başını gidiyor. YORULMUŞLAR. BİTMİŞLER.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ