Zirvede Haber

Zaman hayat mücadelesi veren milyonların yanında olma zamanıdır!

Zaman hayat mücadelesi veren milyonların yanında olma zamanıdır!

İYİ Partili Zafer Milli; “VAY BE; Bazen insanın aklı tutuluyor. Hiç akla gelmeyecek dalavera çeviriyorlar. İsmini saklı tuttuğum bazı illerimizde gençler her hangi bir SSK numarası olan iş yerinde çalışmadığı halde SSK kayıtlı gösterilip çalışıyormuş muamelesi yapılıyor. SSK pirim ödemesi yapılmıyor. Sonra hiç işe gitmeden ellerine 1750₺ tutuşturuluyor. Devletin bilgisi dahilinde işveren SSK PİRİMİ ödemeden 4250₺ üzerinden işçiliği gider gösteriyor. 4250₺-1750₺=2500₺’yi cebine indiriyor. TÜİK işsizlik hesaplamasını bu hileli yol üzerinden yayınlıyor. Yeni kurulan işletmelerde SSK desteği var. Ancak yapılan tamamen devleti soyma anlayışıdır. Ülkemizde milyonlarca genç işsiz var. Böyle ikircilikli uygulamalar büyük bir kesimi isyan noktasına sürüklüyor. Devlete olan güveni sarsıyor. Gençler ülkeyi terk etmenin yolunu arıyor. Binlerce doktor, teknik eleman ülkeyi terk etti. Beyin göçü devam ediyor.

BU EKONOMİK KIRİZİN SEBEBİ; İçinde bulunduğumuz ekonomik çıkmazın sebebi basiretsiz HÜKÜMETTİR. “BEN EKONOMİSTİM” demekle ülke yönetilmez. TARİH 2002 iktidarı devir aldınız. 1$=1.15₺ Sanayiye yatırım yapmadınız, Eğitimi bitirdiniz, Tarım ve hayvancılığı batırdınız. Şayet yukarıdaki hataları yapmayıp üretimi ve hukuku üstün kılsaydınız, 600 milyar $ ihracatımız olsaydı, TÜRKİYE bir üretim üssü halini alsaydı, Asgari ücret 1800₺ 1$=2₺ olurdu. Vatandaşımızın alım gücü yükselirdi. Avrupa’da bir litre mazot 1,5€ Asgari ücretli Avrupa da 1800€ asgari ücret alan işçi 1200 litre mazot alıyor. Bizde de 1800₺ asgari ücret alan 900 litre mazot alırdı. Şimdi ülkemiz de asgari ücret 4250₺ mazot 21₺/ litre. işçimiz ancak 202 litre mazot ala biliyor.
SOYULDUNUZ EY HALKIM!

Birileri caddelerde son model milyonluk arabalar ile geziyor, milyonluk villalarda oturuyor, meyhaneler tıkabasa. Birileri 5kğ lık yağdaki 20₺’lik avantaj peşinde. Zengin ile yoksul arasındaki makas 19 kat açıkken şu an 180 derece açık var. Bir uçta milyonerler bir uçta yoksulluk ve fakirlik. Bu gün itibarı ile bankalarda 100 000 dolar milyoneri mevcut. Toplam döviz mevduatı 260 milyar dolar. Tl bazında 1 924 milyon tl mevduat var. Bir yanda parayla oynayanlar, diğer yandan hayat mücadelesi veren milyonlar. Yastık altı olarak ifade edilen döviz miktarı belli olmamakla beraber milyarlarla ifade ediliyor. Piyasalar tedirgin. Faiz ve döviz almış başını gidiyor. Yabancı finans yatırımcılar ya döviz bazında yüksek faiz istiyor yada ülkeyi terk ediyor.
SEBEP SONUÇ; iktidar yıllarca yatırıma önem vermedi. Katma değerli ürün üretmiyoruz dolayısıyla ihraç edemiyoruz. Çok miktarda dış kaynak camdan binalara, saraylara harcandı. Yolsuzluk zirve yaptı. Dünün çıplakları dünyalığı tamamladı. İktidar piyasaya ve yatırımcıya güven vermiyor. Hukukun üstünlüğü kalmadı. Yetişmiş beyinler ülkeyi terk ediyor. Karşı çıkanlar ya PKK ‘lı ya FETÖcü. ÇÖZÜM. DEMOKRATİK HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE DAYALI PARLAMENTER SİSTEM!”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ