Zirvede Haber

Kadınlar Bu Yoldan Yalnız Başına Yürümeyecek! Biz Hep Onların Yanlarında Olacağız!

Kadınlar Bu Yoldan Yalnız Başına Yürümeyecek! Biz Hep Onların Yanlarında Olacağız!

Türkiye Değişim Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Kader Yeğit ve Türkiye Değişim Partisi İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Çakar İstanbul Şişli’de Cevahir AVM önünde partililerle birlikte yaptığı basın açıklamasında “Kadın Hakları” konusuna vurgu yaptı. Türkiye Değişim Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Kader Yeğit; “Kadınlar evde mutsuzlar, sokakta huzursuzlar. İş yerlerinde ayrımcılığa maruz kalıyorlar. Ekonomik kriz en çok kadınları vuruyor” dedi. Yeğit, iktidar olduklarında İstanbul Sözleşmesi’ni de yürürlüğe sokacaklarını belirterek, “Yıkarsa bu düzeni kadınlar yıkar. AK Partiyi iktidara kadınlar getirdi, kadınlar götürecek” dedi.

Yeğit’in açıklamasından öne çıkanlar ise şöyle:

*Yine bir 8 Marttayız ve kadınlar günü kutluyoruz. Yine ne yazık ki; Türkiye’nin her yerinde kadınlarımız şiddet görmeye ve öldürülmeye devam ediyor.

*3 milyona yakın kadın okuma-yazma bilmiyor. Kadınlar evde mutsuzlar, sokakta huzursuzlar. İş yerlerinde ayrımcılığa maruz kalıyorlar. Ekonomik kriz en çok kadınları vuruyor. Önce kadınlar işten çıkarılıyor.

*Elektrik ve doğalgaz zamları yüzünden kombilerini açamadan buz gibi evlerde ve karanlıkta yaşamaya çalışıyorlar. Anneler çocuklarına bez alamıyor. Bebeğine mama alamıyor.

*Ülkeyi yönetenler ne yapıyor? Kadın toplumun direğidir, başımızın tacıdır diyerek bu günü geçiştiriyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ