Zirvede Haber

Rahmi M. Koç Müzesi’nin yüz yüze ve çevrim içi atölyeleri devam ediyor

Rahmi M. Koç Müzesi’nin yüz yüze  ve çevrim içi atölyeleri devam ediyor

Mars’ta yaşam olur mu? Leonardo da Vinci, Haliç için nasıl bir köprü tasarlamıştı? Rahmi M. Koç Müzesi’nin mart ayı eğitim atölyeleri, Bilim ve Teknoloji Haftası’na özel hazırlandı. Çocukları hedef ve davranışlarına uygun yeni deneyimlere davet eden atölyelere yüz yüze ya da çevrim içi katılmak mümkün.

Elektrik Atölyesi (9-12 yaş)

‘Kağıttan Devreler’ atölyesinde çocuklar basit elektrik sistemleriyle tanışıyor ve ister kendilerine ister sevdiklerine fener hazırlıyor.
* Etkinlik: 5 Mart Cumartesi / Saat 14.00

Matematik Atölyesi (7-9 yaş)

Renkli Matematik Dünyası atölyesinde matematik ‘yaparak-yaşayarak’ öğreniliyor. Atölyede, Leonardo da Vinci’nin Haliç için tasarladığı köprüyü yapan çocuklar, tasarımın sınırının olmadığını deneyimliyor.
* Etkinlik: 12 Mart Cumartesi / Saat 14.00

Astronomi Atölyesi (5-7 yaş)

‘Kızıl Gezegen: Mars’ atölyesinde “Mars üzerinde bir yaşam olabilir mi?” sorusu soruluyor. Çocuklar, içinde yaşadığımız dünya ve Güneş Sistemi’ndeki farklı özelliklere sahip diğer gezegenlerin özelliklerini öğreniyor.
* Etkinlik: 19 Mart Cumartesi / Saat 14.00

Biyoloji Atölyesi (12-14 yaş)

“Peki Sen Neyin Şekerisin?” diye soran biyoloji atölyesinde, çocuklar besinlerdeki farklı şeker türlerini öğreniyor, atölye sonunda hazırladıkları içecekleri içiyor.
* Etkinlik: 26 Mart Cumartesi / Saat 14.00

*Katılımın ücretli olduğu atölyelerle ilgili detaylı bilgi için 0212 369 66 00’ı arayarak Eğitim Bölümü’yle irtibata geçilebiliyor.

Rahmi M. Koç Müzesi hakkında:

Rahmi M. Koç Müzesi Türkiye’nin ulaşım, endüstri ve iletişim tarihindeki gelişmeleri yansıtan ilk ve tek sanayi müzesidir. 14 binin üzerinde objeden oluşan koleksiyonu, çocuklara yönelik eğitimleri ve atölyeleri ile kültür ve eğlenceyi bir arada sunabilen tek adres olan Rahmi M. Koç Müzesi Mustafa V. Koç/Lengerhane binası ve Hasköy Tersanesi olmak üzere iki tarihi bina ile halihazırda 11 bin 250 m2’lik kapalı alana ve yaklaşık 17 bin metrekarelik açık alana sahiptir. Müze, salı-cuma 10.00 – 17.30, cumartesi-pazar 10.00 – 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

www.rmk-museum.org.tr

www.facebook.com/rmk.museum

https://twitter.com/RahmiMKocMuseum

www.instagram.com/rahmi_m_koc_muzesi

www.pinterest.com/rahmimkocmuseum

www.youtube.com/rahmimkocmuzesi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ