Zirvede Haber

Tarih belli oldu: 6 parti lideri, parlamenter sistem için bir araya geliyor

Tarih belli oldu: 6 parti lideri, parlamenter sistem için bir araya geliyor

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Isparta’da yoğun kar yağışı nedeniyle meydana geldiği iddia edilen elektrik kesintisi hakkında konuştu.

Öztrak, Erdoğan’ın ““Bizden önce gaz lambası ve mum vardı” sözlerine göndermede bulunarak,  “Tam ‘Elektriği ben buldum, ampulü de ben icat ettim’ diyecekti ki, Beyefendinin yönettiği ülkemizde, koca bir kent halkı muma, gaz lambasına mecbur kaldı” ifadelerini kullandı. Öztrak 6 partinin parlamenter sistem için 12 Şubat’ta bir araya geleceğini açıkladı.

AKP yönetimindeki Isparta’da Aksu, Atabey, Eğirdir, Gelendost, Gönen, Keçiborlu, Uluborlu, Senirkent ve Sütçüler ilçeleri ve bu merkezlere bağlı köy, mahalle ve beldeler başta olmak üzere, kentin yüzde 90’ı kış ortasında elektriksiz kaldı. Kesinti nedeniyle kış ortasında zor anlar yaşayan vatandaşlar ise isyan etti. CHP Sözcüsü Faik Öztrak da Isparta’da yaşananlara ilişkin konuştu. “Atalarımızın güzel bir sözü var, ‘Büyük lokma ye, büyük söz söyleme!’ Sarayın kibirlisi çıktı bize, ‘Sizin hayatınızda mum vardı mum. Gaz lambası vardı’ dedi. Artık bu kibir abidesi söylediği her şeyle hemen sınanıyor. Tam “’Elektriği ben buldum, ampulü de ben icat ettim’ diyecekti ki, Beyefendinin yönettiği ülkemizde, koca bir kent halkı muma, gaz lambasına mecbur kaldı.” diyen Öztrak, İstanbul’daki kar yağışı sonrası yaşanan tartışmalara da değinerek şunları söyledi:

“Erdoğan’ın ‘Mum, gaz lambası’ sözlerinin daha mürekkebi kurumadan gül diyarı Isparta’mızda kar yağışı sonrasında 48 saati aşan elektrik kesintileri yaşandı. Milletimiz muma, gaz lambasına mahkûm edildi. Evlerde kombiler çalışmadı. Anneler çocuklarını ısıtabilmek için fırın ocaklarının dört gözüne de tencereyle su koyup kaynattı. Daha birkaç gün önce İstanbul için, ‘Tek bir kişi bile mağdur olsa, bunun sorumluluğu var’ demedi mi? Isparta halkı soğukta donuyor. Isparta memleketimizin aziz bir kenti değil mi? Ispartalı bu ülkenin vatandaşı değil mi? Bunun sorumlusu yok mu? Erdoğan Şahsım Hükümeti’nin kifayetsizliği, beceriksizliği artık ayyuka çıktı.”

“İMAM TORPİLLE GELİYORSA TUZ KOKMUŞTUR”

Bu yaşadığımız sorunların en önemli nedeni de liyakatsizliktir, ehliyetsizliktir, yandaş kayırmacılıktır, torpildir. Hasılı saray düzenidir. Bir ülkede arkasında namazda saf tutulacak imamlar bile torpille işe alınır hale geldiyse, bu aslında tuzun koktuğu yerdir. Kul hakkını yememeyi anlatacak olan imam, kul hakkı yiyerek işe başlıyor. Böyle bir rezaleti, bu millet ne gördü ne duydu…

Vasatlığın, liyakatsizliğin, cehaletin bu kadar ödüllendirildiği bir dönem, bizim siyaset tarihimizde hiç görülmedi. Neredeyse atını senatoya konsül olarak atayan Üçüncü Roma İmparatoru Caligula’nın dönemini yaşıyoruz. Kimse bu liyakatsizliği hak etmiyor.

“6 PARTİ 12 ŞUBAT’TA BİR ARAYA GELİYOR”

“Altı muhalefet partisinin parlamenter sistemle ilgili çalışmalar kapsamında yakın zamanda bir araya geleceği kulislere yansıdı. Böyle bir toplantı yakın zamanda olacak mı? Bir gelişme var mı?” sorusunu yanıtlayan Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmasının son halinin teyidi ve bundan sonraki sürecin liderler tarafından istişaresi için Genel Başkanımızın daveti üzerine altı partinin Genel Başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir araya gelecektir” açıklamasında bulundu.

ERDOĞAN’A ENFLASYON YANITI

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Zonguldak’taki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada “Enflasyonda hiç arzu etmediğimiz bir yükseliş yaşanıyor” sözü ve hayat pahalılığını bitirme sözü vermesini değerlendiren Öztrak, şöyle konuştu:

‘Bugüne kadar yaşadıklarımıza baktığımızda bu sözler tamamen boş sözlerdir. Sorunların sebebi olanlar sorunları çözemezler. Bugün enflasyonda dünyada ilk 10 ülke arasına girdiysek bunun sorumlusu doğrudan Erdoğan’dır. Geçtiğimiz Ağustos ayında çıktı ‘Enflasyon düşecek, çünkü faizler de düşmeye başlıyor’ dedi; enflasyonun rekorlar kırmasına sebep oldu.

Faiz sebep, enflasyon sonuç’ safsatası enflasyonu şaha kaldırdı. Hala durumun farkında değil. Enflasyon yüzde 50’ye dayandı, üretici enflasyonu yüzde 90’ı aştı Hazine ve Maliye Bakanı ‘Nisan’da yüzde 50’nin altında enflasyon zirve yapacak’ diyor.

Hakikaten bazen şaşırıyorum ya yaptıklarını görmüyorlar ya da sayı saymayı bilmiyorlar. Bunlar milletten sandıkta yiyecekleri dayağın farkında değil.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ