Zirvede Haber

2022 PERDE TRENDLERİNDE DOĞAYA SAYGI ÖN PLANDA

2022 PERDE TRENDLERİNDE DOĞAYA SAYGI ÖN PLANDA

İNOVATİF KUMAŞLARA İMZASINI ATAN ÖDÜLLÜ TASARIMCI BURCU NOYAN ERDEBİL, 2022 PERDE TRENDLERİNİ AÇIKLADI ŞEHİRLİ VE ÜST SEGMENT TÜKETİCİLER MEKANİZMALI PERDELERİ, ANADOLU TÜLLERİ VE DEKORATİF PERDELERİ TERCİH EDİYOR

Berteks Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi BURCU NOYAN ERDEBİL, 2022 yılında perdelerde en çok tercih edilecek renklerin “beyaz, siyah ve antrasit” olduğunu söylüyor. Tasarım, teknoloji ve konforu bir arada sunan çevreci ürünlerin öne çıktığını belirten BURCU NOYAN ERDEBİL , şehirli ve üst segment tüketicilerin mekanizmalı perdeleri tercih ettiğini, Anadolu genelinde ise tüllerin ve dekoratif perdelerin halen popülerliğini koruduğunu söylüyor. Kumaşları dünyanın en önemli otellerinde, ofislerinde ve opera salonlarında kullanılan asırlık aile şirketi Berteks Tekstil, kumaşlarını dünyanın 55 ülkesine ihraç ediyor.

Asırlık aile şirketi

2022 yılında 100 yılını dolduracak olan Berteks Tekstil San. ve Tic A.Ş, zengin altyapısı ve son teknolojiye sahip üretim tesislerinde ürettiği kumaşlarıyla birçok alanda çözümler sunuyor. 1983 yılından bu yana üretimini Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yaklaşık 80.000 m2`lik alanda yer alan entegre tesisinde sürdüren Berteks, Türkiye genelinde 60 bayisi ve 3500 satış noktasında Plicell markası ile perdelerini tüketicilerle buluştururken, ihracatını gerçekleştirdiği kumaşlar ise Empire State binası ofislerinden, Los Angeles’taki Apple ofislerine kadar dünyanın birçok noktasında tercih ediliyor.

2022 yılı perde trendleri hakkında bilgi veren Tasarımcı ve Berteks Yönetim Kurulu Üyesi BURCU NOYAN ERDEBİL, lider renklerin “beyaz, siyah ve antrasit” olduğunu, yatak odalarında ise blackout perdelerin giderek popülerleştiğini belirtiyor.

Lider renkler beyaz, siyah ve antrasit

“Tercih edilen renklerin % 80’i beyaz, krem ve bej tonları, kalan %20’si ise diğer renkler… Son 3-4 yılda siyah ve antrasit çıkışta. Bunda iç dekorasyonda kullanılan duvar renklerinin de etkisi var” açıklamasında bulunan BURCU NOYAN ERDEBİL, tartışmasız liderin beyaz olduğunu çünkü beyazın her renk ve stil çözümüyle kolayca uyum sağladığını belirtiyor.

Yatak odalarında blackout
Son yılların en çok öne çıkan perde modellerinden Blackout perdeler, özellikle yatak odalarında sıkça kullanılıyor. Işık kesme gücüne sahip karartma diğer adıyla Blackout perdeler, ortamın karartılmasının amaçlandığı durumlarda, örneğin ofislerin toplantı odaları için de tercih ediliyor.

Konfor, rahatlık ve minimalizm
Diğer 2022 trendlerinde olduğu gibi, perdelerde da minimalizm öne çıkıyor. Sade tasarımlar ve nötr renkler bu yıl tercih sebebi. Bunu yanında çevreci malzeme ve teknolojilerle üretilmiş olma da tüketicilerin tercihlerinde giderek önem kazanıyor.

Villlalarda store, Anadolu’da tüller ve dekoratif perdeler tercih ediliyor

Şehirlerde ve özellikle villalarda mekanizmalı perdelerin tercih edildiğini söyleyen BURCU NOYAN ERDEBİL, “Store/screen yani mekanizmalı perdeler İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin hemen hemen her şehrinde daha modern olan binalarda ve villalarda kullanılıyor. Anadolu genelinde ise tüller ve dekoratif perdeler tercih ediliyor” diyor.

Perde seçimleri ülkelere göre değişiyor

“Üretimimizin yüzde 85’ini ihraç ediyoruz. 5 kıtada 55’i aşkın ülkede kumaşlarımız ve ürünlerimiz kullanılıyor” diyen BURCU NOYAN ERDEBİL,, perde tercihlerinin ülkelerin iklim ve yaşam tarzlarına göre de farklılık gösterdiğini belirterek Amerika’da daha çok store/screen ve blackout grubunun, Almanya’da pliseli kumaşların ve dekoratif tül ve fonların, Hollanda’da tüllerin, İngiltere’de storelar’ın, İspanya’da natürel tüller’in Avustralya’da ise screen ve Blackout ürünlerin öne çıktığını söylüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ