Zirvede Haber

TİYATRO KOOPERATİFİ’NDEN, AŞI KARTI-PCR TESTİ KONTROLÜNÜN KALDIRILMASI HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI!

TİYATRO KOOPERATİFİ’NDEN, AŞI KARTI-PCR TESTİ KONTROLÜNÜN KALDIRILMASI HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI!

 T.C. İçişleri Bakanlığı’nın 15.01.2022 tarihli yazısı doğrultusunda, aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde Covid-19 geçirmemiş kişilerin tiyatro etkinliklerine girişinde uygulanan aşı kartı veya PCR testi kontrolü kaldırıldı.

Salgın süreci boyunca resmi kapanmalar, sokağa çıkma yasakları, saat kısıtlamaları gibi pek çok zorlukla mücadele eden özel tiyatrolar, attıkları tüm adımlarda toplumun ve sahne emekçilerinin sağlığını önceliklendiren somut tedbirleri desteklemeye devam ediyor. Tiyatro Kooperatifi olarak yürüttüğümüz ve Kooperatif Birliği Girişimi’ne* dahil olan özel tiyatroların katılımıyla gerçekleşen anket çalışması, tiyatroların büyük çoğunluğunun kontrol uygulamasının kalkmasını yanlış bulduğunu; mevcut durumda tiyatro sahnelerine duyulan güvenin ve dolayısıyla seyirci sayısının azalacağını öngördüğünü ortaya koyuyor. Özel tiyatrolar, içinde bulunduğumuz zorlu dönemin yarattığı hasarı telafi edebilmek üzere var güçleriyle çalışıyor; seyircilerine ihtiyaç duyuyor. Kurumların faaliyetlerini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesi ve seyircilerin etkinliklere güvenle katılımı için tedbirler büyük önem taşıyor.

Tiyatro Kooperatifi olarak salgın tedbirlerine ilişkin tüm kararların bilimsel verilerle desteklenmesi gerektiğini savunuyor; bu doğrultuda, tiyatro emekçilerinin ve seyircilerinin güvenliğini sağlamak üzere aşı veya PCR testi kontrolü uygulamasının yeniden değerlendirilmesini talep ediyoruz.

Saygılarımızla,

Tiyatro Kooperatifi

*İstanbul’da faaliyet gösteren Tiyatro Kooperatifi, Güneydoğu Anadolu bölgesinde faaliyet gösteren Ahura Tiyatro Kooperatifi, Akdeniz Bölge Tiyatro Kooperatifi, İç Anadolu bölgesinde faaliyet gösteren Ankara Tiyatro Kooperatifi, Ege Tiyatro Kooperatifi, Güney Marmara Tiyatro Kooperatifi, Karadeniz Tiyatro Kooperatifi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ