Zirvede Haber

Altepe’den SELESKOP’a Tarihi Açıklama! “İşini layıkıyla yapmayanlar suçu binalara atıyor! “

Altepe’den SELESKOP’a Tarihi Açıklama! “İşini layıkıyla yapmayanlar suçu binalara atıyor! “

Bursa’nın nükteli bursadabugun.com Köşe Yazarı Selahattin Adıgüzel 94.2 radyo bursadabugün’deki SELOSKOP programına konuk olarak, Bursa Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Recep Altepe’yi aldı. Altepe ile canlı yayında uzun bir sohbet gerçekleştiren Adıgüzel bugünkü köşe yazısında iki konu başlığını öne çıkardı.

işte o yazı;

“2004-2018 arası, Osmangazi ve Büyükşehir Belediye başkanlığı döneminde; hayırseverlerin desteğiyle Balkanlarda yapılmasına öncülük ettiği, kültürel mirasa yönelik çalışmalardan derlenen ‘Balkanlarda Bursa- Ahde Vefa’ adlı kitabıyla geldi Altepe

Önce, arşivlik belge niteliğindeki kitabın içeriğinde yer alan çalışmaları konuştuk…

Balkanlarda bu çalışmaları yapma nedenlerini, yaparken karşılaştığı sıkıntıları ve güzellikleri anlattı, aynı heyecanla Recep Bey

Ya Bursa’da yaptığı hizmetler, onları da kitaplaştırmayı düşünüyor muydu?

O konuda da çalışmalara başlamış…

Peki o kitapta Osmangazi Belediye başkanlığı döneminde yapılan Doğanbey-TOKİ konutları ile büyükşehir belediye başkanlığı döneminde yıkılan Atatürk Stadı ile ilgili neler yazılacak?

En çok eleştirildiği bu iki projeyle ilgili düşüncelerini de yekten sordum Altepe’ye, canlı yayında…

Ne mi dedi?

Önce Doğanbey-TOKİ Konutları konusunda söylediklerini çok kısa özetleyeyim…

Dedi ki:

“Osmangazi Belediyesi olarak, Doğanbey projesinde sadece bölgedeki tapuların TOKİ’ye devrine destek verdik. Projeyi Ankara’da çizdiren, planlarını hazırlayıp onaylayan, eski evleri yıkan, ihaleye çıkan, binaları yapıp anahtar teslimini yapan TOKİ’dir. Binalar en fazla 17 kat olacağı söylenmişti fakat TOKİ zarar ettiği gerekçesiyle sonradan 24 kata çıkardı. Binalar bitti, bir seçim geçirdik, seçimin üzerinden 2-3 yıl geçti ne hikmetse ondan sonra binaların yüksekliği herkesin gözüne çarpmaya başlandı… Yüksekliği, görüntüsü beni de rahatsız ediyor elbette ama vicdanım rahat o konuda…”

Ya yıkılan Atatürk Stadyumu ve yerine yapılan yeni stadyum projesi hakkında ne düşünüyordu, Altepe?

O konuda da söyledikleri de tarihi itiraf niteliğindeydi:

“Mevcut Atatürk Stadı’nın yerine 33 bin seyirci kapasiteli yeni bir stat projesi hazırladık. İhalesi bile hazırdı. Fenerbahçe Stadı’nı yapan müteahhitlerle görüşüp, anlaşmıştık. Zeminine dokunmadan tribünlerini tek tek yıkarak yapacaktık. Fakat son anda Cumhurbaşkanımız, stadın yıkılarak Kültürpark’a dahil edilmesi, yerine başka bir yerde yeni stat yapılması talimatını verince vazgeçmek zorunda kaldık. Yeni stadyumun yeri de 1958 Piccinato planlarında stadyum olarak ayrılmış, orada spor sahaları vardı zaten… Yeri de gayet uygun. Dünyadaki büyük takımların statlarına bakın hepsi şehir içindedir. Diğer illerdeki statları yapanlar ihya olurken bizim stadı yapan yüklenici firmalar battı, bu da stadın öyle söylendiği gibi yüksek maliyetle yapmadığımızın kanıtıdır. Parasını da Bursa’da metro vagonu üretimi sayesinde kat kat çıkardık!”

Yeni stadyumun Bursaspor’a uğurlu gelmediğine dair iddiaları da hatırlattım Altepe’ye…

Cevabı anlamlıydı:

“İşini layıkıyla yapmayanlar suçu binalara atıyor! Trabzonspor’un da stadı yeni ama şampiyonluğa oynuyor. Biz o stadı Bursaspor Avrupa takımlarıyla oynaması için yaptık!” 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ