Zirvede Haber

Bursa hızlı trende sürpriz gelişme! Bakın nerede başladı?

Bursa hızlı trende sürpriz gelişme! Bakın nerede başladı?

Bursa’nın kanayan yarası haline gelen hızlı trende Konya-Karaman hattının açılması sonrası bir kez daha hayal kırıklığı yaşandı. Ulaştırma Bakanlığı da bilgilendirme notlarında 36 aylık süre öngörünce kafalar karıştı.Ulaşım yatırımlarıyla yakından ilgilenen, hızlı tren girişimlerini bildiğimiz AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin’i arayınca, sürpriz gelişme ortaya çıktı: Olay Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı.

Yılmaz Yazısında;

Yenişehir-Osmaneli hattındaki 13 kilometrelik tüneller için ilk kazma Osmaneli tarafında vuruldu…

Açıkçası… Bursa için hızlı tren konusu gerçek anlamda kanayan yara oldu. O yara zaman zaman kabuk bağlamış görünse de akıllardan hiç çıkmıyor.

Nitekim…

Konya-Karaman Yüksek Hızlı Tren Hattı’nın devreye girmesiyle Bursa’da ortaya çıkan kaygıya “Konya treni düz ovayı 8 yılda aştı, bizim bol tünelli hat ne zaman biter?” başlığıyla bu sütunlarda dün yer verdik.

Sabah…

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, bütçe görüşmeleri sırasında Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’na yönelttiği soruya gelen cevabı açıkladı:

 “… kredi görüşmeleri sonuçlandırılarak kredi sözleşmesi imzalanmıştır. Yakın zamanda sözleşmenin yürürlüğü girmesi ve sahada yer teslimi ile ilgili işlemler tekâmül edecektir. Projenin yer teslimini müteakip 36 ayda tamamlanması planlanmaktadır.”

Bundan yola çıkarak da hızlı trenin 2025’ten önce gelemeyeceği hesabı yaptı.

Bunun üzerine…

Karayolları çalışmalarını yakından izleyen ve Yenişehir’den uçak seferlerinin artması yanında hızlı tren konusuyla yakından ilgilenen AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin’i arayıp hızlı trende son durumu sorduk.

O da…

“Konya-Karaman seferleri başlayınca oluşan havayı yazınızdan okudum ve hemen bizim projenin son durumunu sordum” diye söze başladı.

Ardından…

“Biliyorsunuz… Dış kredi Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanınca süreç hızlandı” dedi ve sesine yansıyan heyecanla şu bilgiyi aktardı:

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ