Zirvede Haber

İYİ Parti’den asgari ücret ile ilgili çok konuşulacak öneri

İYİ Parti’den asgari ücret ile ilgili çok konuşulacak öneri

İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, 4 bin 253 TL olarak açıklanan asgari ücret ile ilgili, ”Açıklanan ücret daha vatandaşımız cebine girmeden eridi. Enflasyon ve hayat pahalılığı ortada, asgari ücretin 3 ve yada 4 ayda bir tekrardan güncellemesini istiyoruz.” dedi.

İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır katıldığı bir televizyon programında asgari ücret ile ilgili açıklamalar yaptı.

Asgari ücretin 3 yada 4 ayda bir güncellenmesi gerektiğini dile getiren Dikbayır, ”3 ay sonra oturalım mevcut asgari ücreti nereye getirebiliriz bunu konuşalım.” dedi.

‘Emeklinin cebine 200 lira kalmayacak’

Dikbayır, ”Öngördüğümüz şey şu, önümüzdeki aylarda yüksek derecede enflasyon yaşacağız. 1 ay sonra bu ekonomik durum daha başka bir yere gidecek. Buradan genel başkanımızın önerisi yinelemek istiyorum, asgari ücreti 3 yada 4 ayda bir güncelleyin. 3 ay sonra oturalım mevcut asgari ücreti nereye getirebiliriz bunu konuşalım. Diğer yandan emeklilileri düşünelim onların durumu daha vahim. Hele bir de kirada yaşıyorlarsa market alışverişi için ceplerinde 200 lira kalmayacak.” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ