Zirvede Haber

EYT problemine sırt çevirmek ve çözümsüzlüğü tercih etmek; ülke gerçeklerine sırt çevirmekle eş değerdir

EYT problemine sırt çevirmek ve çözümsüzlüğü tercih etmek; ülke gerçeklerine sırt çevirmekle eş değerdir

EYT’lilerden dikkat çeken çıkış! EYT Federasyonu Başkanı Gönül BORAN ÖZÜPAK “Yanımızda olanın yanında olacağız” diyerek siyasetçilere mesaj yolladı. Özüpak; “Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu olarak hak mücadelemize her platformda devam ediyoruz. Bu mücadele kapsamında EYT sorununun toplumsal bir sorun olduğu artık tüm kesimler tarafından da kabul edilmiş durumdadır. Çözümü çok basit olmasına rağmen siyasi erkin çözebileceği bir sorun olduğu için ve iktidar tarafından çözülmesi tercih edilmediği için bugün hala EYT problemi konuşulmaktadır.

Problemin çözümü ile ilgili hukuk yolları önceden tüketilmiş olması nedeniyle siyaset zemininde mücadele ediyoruz. Dolayısı ile tüm siyasi parti liderleri ile görüşmeler yapıyor ve sorunlarımızı dile getirmeye devam ediyoruz. Gün itibarı ile Türkiye’nin en büyük sosyal yaralarından biri olmasına rağmen bugüne kadar randevu taleplerimize sadece muhalefetteki siyasi partilerden cevap alabildik ve hemen hemen hepsi ile görüşmelerimiz oldu ve olmaya da devam ediyor.
Oysa ki; bir Türkiye gerçeği olan EYT sorunu ve çözümü hakkında Cumhur İttifakı üyesi olan partilerle de istişare yapmak ve her zaman ifade ettiğim gibi “Bizi Bizden Dinlemelerini” çok istiyoruz.
Gelin görün ki tüm kanallardan taleplerimizi iletmiş olmamıza rağmen bugüne kadar tek bir olumlu/olumsuz yanıt alamadık.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından resmi dilekçe ile, tüm sosyal ve basılı/görsel medya aracılığı ile de olmak üzere kullanabileceğimiz tüm kanallardan Sayın Cumhurbaşkanımıza ulaşmaya çalıştım. Bununla birlikte; daha önce Sosyal Politikalar Kurulu Başkan Vekili olarak görev yaparken görüşebildiğimiz Sayın Vedat Bilgin ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak atanmasının ardından yaptığımız görüşme taleplerimize de yanıt alamaz olduk.
Gücünü haklı mücadelesinden alan ve bu sayede de Türkiye’nin en güçlü STK larından birine evrilen EYT Federasyonu olarak tek amacımız kendimizi ifade edebilmektir.
Bugün EYT problemine sırt çevirmek ve çözümsüzlüğü tercih etmek; ülke gerçeklerine sırt çevirmekle eş değerdir. Bizlere sırt çevrildiğinde yok olmuyoruz.” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ