Zirvede Haber

Bunlar ne kadar yalancı ya?

Bunlar ne kadar yalancı ya?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karaman’da toplu açılış töreninde konuştu. Türk Tabipleri Birliği’ne tepki gösteren Erdoğan, ”Bunlar ne kadar yalancı ya? Erciyes Üniversitesi TURKOVAC aşısını üretiyor adamlar ‘Böyle bir şey yok’ diyor. Siz ne sahtekarsınız yalancısınız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, refah düzeyini Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine getirdiklerini belirterek, “Ekonomik gerekçelere dayanmayan fahiş fiyat artışlarıyla insanımızın alım gücünü düşürenlerin gözlerinin yaşına bakmayacağız” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karaman-Konya Hızlı Tren Hattı, TOKİ 736 Konut, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Tıp ve Diş Hekimliği fakülteleri ve yapımı tamamlanan diğer projelerin açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizi demir ağlarla örmeye devam ediyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karaman’ın tüm ilçelerine yatırımları sürdürdüklerini belirterek, “Karaman’ın ilçelerinde spor salonlarını, yurtları bugün açıyoruz” diye konuştu.

“Kurdaki müsilajı temizlediğimiz gibi enflasyondaki müsilajı da en kısa sürede ortadan kaldıracağız” değerlendirmesinde bulunan Erdoğan, “Ekonomik gerekçelere dayanmayan fahiş fiyat artışlarıyla insanımızın alım gücünü düşürenlerin gözlerinin yaşına bakmayacağız” ifadesini kullandı.

Türk Tabibleri Birliği‘nin TURKOVAC aşısına yönelik eleştirilerini gündemine alan Cumhurbaşkanı, “Yalansa yalan, dolansa dolan, hepsi bunlarda. Bunlarda bir de tabipler birliği var. Erciyes Üniversitesi büyük bir kadro ile TURKOVAC aşısını üretiyor, adamlar diyor ki ‘böyle bir şey yok’. Ya siz ne sahtekarsınız, ne yalancısınız. Madem biliyorsunuz da TTB olarak bugüne kadar bir eseriniz var mı? Yapana da hep taş koydunuz. Biz şehir hastanelerini yaptık, tarihinizde Bay Kemal’in Savaş Ay’ın programında gösterdiği gibi o rezil hastanelere biz vatandaşımızı mahkum etmedik. Siz tabipler birliği olarak o rezillikler zamanında hiç sesiniz çıkmadı. Bu sahtekarlar maalesef hastanelerde rehin alınan benim vatandaşımın haklarını bir gün savunmadı” dedi.

‘Ne yazık ki terör örgütünün aparatları olarak da bunlar İBB’de istihdam ediliyor’

İçişleri Bakanlığı’nca İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik başlatılan teftişi değerlendiren Erdoğan, “Şehit yakınlarına söven, milli hassasiyetlerini dile getiren insanlarımıza hakaret eden haysiyetsizlerin gerçek yüzlerini sergileyeceğiz. Terör örgütünün aparatı olan parti, belediyelerde olduğu gibi hükümette de ülkenin başına bela etmeye çalışanların riyakarlıklarını anlatacağız. İstanbul’da CHP belediyesi ne yapıyor, anlaşma yapmışlar, ne yazık ki terör örgütünün aparatları olarak da bunlar İBB’de istihdam ediliyor. Aynısı Ankara’da, aynısı değişik yerlerde. Ülkeyi asırlık tasallutlarından kurtarmak için ter döktüğümüz küresel siyaset ve para baronlarına teslim etmeye kalkanların oyunlarını deşifre edeceğiz” diye konuştu.

Hedeflerinin 2023 ardından da 2053 olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu 20 yıllık birikimi kimseye kaptırmayacağız. Bizim bu ülkeden başka bir vatanımız yok. Bizim başka devletimiz yok, bizim Allah’tan başka teslim olacak, milletten başka güvenecek yerimiz yok” görüşünü dile getirdi.

Erdoğan konuşmasının devamında şunları kaydetti:

– Dün Gezi olaylarındaki meselenin ağaç, 17 25 Aralık kumpasının adalet, 6 8 Ekim’deki meselenin Kobani olmadığı kesinleşmiştir. Bunlar ülkemizin bütünlüğünü, milletin birliğini, devletin gücünü paylaşarak vatan topraklarında kurulmaya çalışılan kirli tezgahın yolunu açma gayesi güdüyordu.

– Dünyadaki gelişmeleri ülkemizi ekonomide tarihi bir sıçramanın vesilesi haline dönüştürecek adımları attık. Son 8 9 yıldır ülkemizin yaşadığı her saldırının ekonomik bir boyutu var. Maruz kaldığımız gizli açık ambargolara, oyunlara rağmen yolumuza devam ettik. 2018’den itibaren ekonomimiz doğrudan hedef alınmaya başladı. Aldığımız tedbirlerle bu saldırıların yurt dışı ayaklarını önemli ölçüde kestik. Bu defa da ülkemiz içinde piyasalarda döviz kuru üzerinden başlatılan tedirginliklerle aynı oyun sürdürülmeye başlandı. 20 Aralık’ta ne yaptık? Bunların ayaklarını kestik mi? Bir anda döviz aşağı inmeye başladı mı? Siz bizimle olduğumuz sürece durmak yok yola devam diyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ