Zirvede Haber

Qatar Airways ve China Southern Airlines İmzaladıkları Yeni Anlaşma ile Mevcut Kod Paylaşımı Ağlarını Genişletti

Qatar Airways ve China Southern Airlines İmzaladıkları Yeni Anlaşma ile Mevcut Kod Paylaşımı Ağlarını Genişletti

DOHA, Qatar ­- Qatar Airways ve China Southern Airlines bugün mevcut kod paylaşımı anlaşmalarının önemli ölçüde genişlediğini açıkladı. İki havayolu da artık yolcularına daha büyük faydalar sunmanın yanı sıra harika bağlantı seçenekleri de sunuyor.

Qatar Airways CEO’su Akbar Al Baker ve China Southern Airlines Başkanı ve CEO’su Han Wensheng tarafından imzalanan kapsamlı Mutabakat Zaptı, iki havayolu tarafından Aralık 2019’da imzalanan mevcut kod paylaşımı anlaşmasının genişletilmesine dayanıyor.

İşbirliğinin bir parçası olarak, Çin ile Katar arasında gerçekleşecek tüm uçuşlar, yolcuların kesintisiz bağlantılı uçuşlardan yararlanmasına olanak tanıyacak şekilde ortaklaşa yapılacak. Daha yakın işbirliği, artan ortak yolcu salonu erişimi de dahil olmak üzere daha fazla avantaj sağlayacak. Buna ek olarak, iki havayolu, Pekin’deki Daxing Uluslararası Havalimanı’nın hem yolcu hem de kargo hizmetleri için önde gelen bir uluslararası havacılık merkezine dönüşmesini desteklemeyi kabul etti.

Qatar Airways CEO’su Akbar Al Baker şunları soyledi; Bu işbirliği  “Hamad Uluslararası Havalimanı, yeni Pekin Daxing Uluslararası Havalimanı ve Guangzhou Baiyun Uluslararası Havalimanı rotaları üzerinden seyahat eden yolculara, daha gelişmiş ve kusursuz bir müşteri deneyimi sunmaya devam ettiğimiz bir sürecin önemli bir parçası. China Southern Airlines ile yakın ilişkimizi daha da derinleştirmeyi ve önümüzdeki yıllarda işbirliği için daha büyük fırsatları değerlendirmeyi dört gözle bekliyoruz. Yolcularımız, Qatar Airways’in güvenlik konusunda kararlı duruşunu görerek güvenle seyahat edebilirler. 5 yıldızlı COVID-19 güvenlik derecelendirmemiz ve biyogüvenlik konusunda sektör lideri olmamız bu güveni tazelemektedir.

China Southern Airlines Başkanı ve CEO’su Han Wensheng ise; “Çin’deki en büyük havayolu şirketi olarak China Southern Airlines ile Qatar Airways arasındaki stratejik işbirliği, küresel yolculara genişletilmiş seyahat seçenekleri ve olağanüstü bir seyahat deneyimi sağlayacak. İşbirliğimiz ayrıca Pekin Daxing Uluslararası Havalimanı’nın küresel bir havacılık merkezine dönüşmesi için sağlam bir temel oluşturacaktır.” şeklinde konuştu.

Bu genişletilmiş kod paylaşımı anlaşması, son aylarda American Airlines, JetBlue, Alaska Airlines, Oman Air ve RwandaAir ile stratejik anlaşmalar imzalayan Qatar Airways’in işbirliğini güçlendirmeye yönelik en güncel adımı oldu.

Hâlihazırda 140’tan fazla noktaya uçan Katar Devleti’nin ulusal havayolu şirketi, uçuş ağını genişletmeye devam ediyor. Önemli merkezlere yeni ucuşlar eklemesi ile Qatar Airways yolcularına rakipsiz bir bağlantı seçenekleri sunuyor.

Ödüllü havayolu, uluslararası hava taşımacılığı derecelendirme kuruluşu Skytrax tarafından yapılan World Airline Awards’da “Dünyanın En İyi Havayolu” seçildi. Havayolunun merkezi olan Hamad Uluslararası Havalimanı (HIA), kısa bir süre önce “2021 Dünyanın En İyi Havalimanı” seçildi ve 2021 Skytrax Dünya Havalimanı Ödülleri’nde birinci oldu.

Qatar Airways aynı zamanda Skytrax tarafından 5 Yıldızlı COVID-19 Havayolu Güvenlik Derecelendirmesini almaya hak kazanan dünyadaki ilk küresel havayolu oldu. Bu başarı Hamad Uluslararası Havalimanı’nın (HIA) Orta Doğu ve Asya’da Skytrax 5 Yıldızlı COVID-19 Havalimanı Güvenlik Derecelendirmesi almasının ardından geldi. Uçak içerisinde ve havalimanında uygulanan önlemlerin tüm ayrıntıları için qatarairways.com/safety adresini ziyaret edebilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ