Zirvede Haber

Turizm Bakanlığı’nın ‘aşılıyım’ reklamına tepki yağdı!

Turizm Bakanlığı’nın ‘aşılıyım’ reklamına tepki yağdı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, ‘Go Türkiye’ isimli hesabından ‘Ben aşılandın’ videosu paylaştı. Videoda turizm çalışanlarının “Aşılıyım” yazılı maskelerden taktığı görüldü. CHP Sözcüsü Faik Öztrak ve Meral Akşener’den de tepkiler peş peşe gelirken, pek çok kullanıcı da videoyu eleştiri yağmuruna tuttu. Tepkilerin ardından söz konusu videonun silindiği görüldü.Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, ‘Go Türkiye’ isimli seyahat rehberi platformunun yabancı turistler için hazırladığı reklam tepki topladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, yabancı turistlere Türkiye’yi tanıtmak amacıyla Türk Hava Yolları (THY) ile ortaklaşa hazırladığı videoda “I’m Vaccinated” yani “Aşılıyım” baskılı maskelerin kullanıldığı ortaya çıktı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçtiğimiz günlerde “Turizm sezonuna güvenli bir şekilde girebilmek ve vatandaşlarımızın güvenliği için bazı tedbirler aldık, turistin görebileceği herkesi Mayıs sonuna kadar aşılayacağız” açıklamasını yapmıştı. Bakan Çavuşoğlu’nun söz konusu açıklaması büyük tepki çekmişti. Çavuşoğlu “Turistin gördüğü derken turistin uzaktan gördüğü değil, turistin geldiği otellerde ve tesislerde çalışan vatandaşlarımızı kastettiğimiz gayet açık ve net” dedikten sonra, Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanıp yayımlanan video ortaya çıktı.

Söz konusu videoda kullanılan ifadeler şöyle:

“Bu yaz güvenli bir tatil mi arıyorsunuz? Türkiye’ye gelin. Önceki yaz milyonlarca ziyaretçi, temiz tatil yerlerinde eğlencenin tadını çıkarmıştı. Bu yaz da bütün çalışanlarımızı aşıladık. Sterilize edilmiş tatil yerleri ve aşılanmış çalışanlar! Biz buna ‘Turizm için Çifte Güvenlik’ diyoruz. Konuklarımız ise buna ‘Gönül Rahatlığı’ diyor. Gelin ve güvenli cennetin; Türk sahillerinin tadını çıkarın”

“BU NASIL BİR REZİLLİKTİR?”

Meral Akşener de Twitter üzerinden yaptığı paylaştımda videola ilgili, “Pandemide sadece çile ve zorluk çektirdiğiniz bu aziz millete, şimdi de utanmadan bunu yaptınız. Yazıklar olsun.” paylaşımında bulundu.

“ŞİMDİ SIRA BUNA MI GELDİ?”

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Turistin göreceği herkesi aşılayacağız” diyerek milletle alay etmeniz yetmedi; şimdi “aşılandım” maskeleriyle milleti etiketlemeye mi sıra geldi. Bu nasıl bir rezilliktir?” dedi.

TEPKİLERİN ARDINDAN GERİ ADIM ATILDI

Videoya kullanıcılardan tepki gösterdi. Pek çok sosyal medya kullanıcısının da olumsuz eleştirileri sonrası, Bakanlık videoyu hesabından kaldırdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ