Zirvede Haber

CİHAN NACAR ‘IN YENİ KOLEKSİYONU ‘DIVINE’ GÖZ DOLDURDU !

CİHAN NACAR ‘IN YENİ KOLEKSİYONU ‘DIVINE’ GÖZ DOLDURDU !

Tasarımcı Cihan Nacar, Fashion Week Istanbul kapsamında sunacağı  Sonbahar/Kış 21-22  defilesi ile izleyicileri büyüleyici bir zaman yolculuğuna çıkartacak. 15 Nisan Perşembe günü gerçekleşecek olan defile , Nacar’ın rönesans döneminden aldığı ilhamın izlerini taşıyor. ‘DIVINE’ adını taşıyan koleksiyonda canlı ve parlak renkler kabarık formlu kumaşlarla birleşerek adeta bir sanat eserine dönüşüyor.

Her sezon yaptığı işlerle büyük ses getiren Cihan Nacar yeni koleksiyonu için ilham aldığı dönemden bahsetti : Yeniden doğuş anlamına gelen Rinascere yani Rönesans dönemi beni her zaman derinden etkilemiştir. Rönesans ,insanların hayattan daha çok zevk almaya yöneldiği, giyim kuşamdan makyaja kadar dış görünüşlerine önem vererek farkındalık yarattıkları ve antik çağdan miras kalan güzellik öğelerinin yeniden keşfedilip ortaya çıktığı bir dönem olması nedeniyle tarihe kalıcı bir isim bırakmıştır. Drapöri denilen elbise kıvrımları antik çağlardaki heykellerden örnek alınarak anakronik bir yaklaşımla rönesans döneminde vurgulandı. Sanatçıların ürettikleri eserlere ilk kez kendi imzalarını attıkları, sanatçının varlığının ön plana çıktığı ve değer kazandığı bir dönem oluşu ile de benim için oldukça özel bir dönem.

Yerli ve yabancı modellerin yer aldığı koleksiyon tanıtımı bir defile mantığından çok görsel bir sunum olarak kurgulandı. 16 saat süren video çekimi tarihi bir hamamda gerçekleştirildi. Fuşya, yeşil, kırmızı, mor gibi renklerin hakim olduğu koleksiyonun öne çıkan rengi sarı oldu.

Koreografisini Yasin Soy’un üstlendiği defilede Şevval Şahin, Buse İskenderoğlu, Kayra Turkoviç gibi ünlü modeller yer aldı. İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) organizasyonuyla düzenlenen FWI; T.C. Ticaret Bakanlığı öncülüğünde Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) nezdinde kurulmuş olan Türkiye Tanıtım Grubu (TTG),  Moda Tasarımcıları Derneği (MTD) ve İstanbul Moda Akademisi (İMA) tarafından desteklenmektedir.”

http://fashionweek.istanbul/
https://www.facebook.com/fwistanbul/
https://twitter.com/FWIstanbul
https://www.instagram.com/fwistanbul/

Cihan Nacar Hakkında

Moda alanındaki eğitimine 2002 yılında Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarım bölümünde başlayan Cihan Nacar, İSPANYA- Universidad Politecnica De Valencia’da tasarım eğitimine devam etti. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Tasarım Bölümü yüksek lisans programı ardından moda kariyerine atılan tasarımcı 2007 yılında Project Runway yarışmasında Türkiye ikincisi oldu. Türkiye’nin önde gelen birçok mayo markasına tasarım danışmanlığı yaptı. 2012 yılında Cihan Nacar Beachwear adlı kendi markasını kuran tasarımcının, Türkiye genelinde bir çok mağazada ve yurtdışında satışı devam etmektir.

www.cihannacar.com

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ