Zirvede Haber

TERZİLER DE DOĞALGAZ İSTİYOR

TERZİLER DE DOĞALGAZ İSTİYOR

“Kirazlıyayla, Selimiye, Kavaklı, Köprühisar, Barcın, Çelebi, Çiçeközü, Alaylı, Avşar, Koyunhisar, Karacaali, Marmaracık, Burcun, Kızılköy, Gokçesu, Söylemiş, Akçapınar, Çayırlı, Papatya, Demirboğa, Dereköy, Karaamca ve 44 mahalle daha doğalgazın yolunu gözlüyor.” CHP Yenişehir İlçe Başkanı Ahmet Köse; ilçe köylerinin doğalgaz hasreti çektiğini belirterek; “Önceden odun ve kömür kullanarak yemek pişiren, ısınan, banyo yapan , şehir ve köylere doğalgaz geldikten sonra insanların özellikle kadınların işi daha da kolaylaştı. Insanlar is, pas ve kirden uzak, daha medeni bi yaşama kavuştular.

Ancak Yenişehir’de doğalgaz şehir merkezi ve 5-6 köyde kullanılabiliyor. Yanı 55 bin insanın 25 bini hala doğalgazdan mahrum. Bu insanlarında diğerleri gibi insanca yaşamaya hakkı var. Özellikle kırsal mahallelerde 50 yıl önceki gibi hâlâ banyo suyu odun ateşiyle kazanda kaynıyor. Anneler çocukları leğene oturtarak yıkıyor. Yemekler kuzinede veya ocakta pişiyor. Isınmak için soğukta sobaya kömür taşımak ve kül dökmek özellikle yaşlılar için zor oluyor. Doğalgaz kullanımı hava kirliliğini de önleyecektir.

Madem bütün şehir olduk. Büyük şehir yasasıyla köylerin olan taşınmazların hepsi devletin eline geçti. Köyler bir gecede mahalle oldu. Ama şehirde olan hizmetlerin hiç biri buralara gelmedi. Sayın yöneticiler, iktidarın sayın temsilcileri köylerden aldıklarınıza karşılık en azından buralara doğalgaz, yol, belediye otobüsü, kanalizasyon vb. gibi hizmetleri şimdiye kadar getirmiş olmalıydınız. Sosyal devlet olmanın da gereği olarak mahalle ayrımı yapmadan tüm hizmetler herkese eşit bir şekilde ulaştırılmalıdır. Yenişehir’in en uzak mahallesi 20 km mesafededir. Çoğu da aynı güzergah üzerindedir. Dolayısıyla buralara doğalgaz ve diğer hizmetleri götürmek zor değildir. Yeter ki; yetkililer bu yönde bir irade göstersinler.

Yenişehir adına layık bir şekilde yenilenmeli, eksikler süratle giderilmelidir. Alt yapısı tamamlanmalı, kentsel dönüşüm, parklar, meydanlar ve sosyal donatılar bütüncül bir bakış açısıyla, gelecek 50 yıl da dikkate alınarak planlanmalı ve şehire modern bir kimlik kazandırılmalıdır. Halka hizmetin hakka hizmet olduğunu sık sık tekrarlayan yöneticiler ve siyasilere sesleniyorum. Haydi Yenişehir’in geri kalanına da doğalgaz götürün. Köylerde yaşayan insanlar oldukça yaşlı. Bu insanları kömür taşımaktan, toz , is ve külden kurtarın. Ormanlar odun için kesilmesin. Bunu yaparsanız Yenişehir insanı sizleri gönülden alkışlayacak ve dua edecektir.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ