Zirvede Haber

Bursa’da sokak sanatçıları seslerini Aktaş’a duyurmaya çalıştı

Bursa’da sokak sanatçıları seslerini Aktaş’a duyurmaya çalıştı

Bursa’da sokak sanatçıları, Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun’u ziyaret etti. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kendilerine sadece haftada 4 saat izin verildiğini ve herhangi bir maddi destek sağlanmadığını belirten müzisyenler, seslerini duyurmaya çalıştı.Pandemi nedeniyle müzikli mekanların kapanması yüzbinlerce müzisyeni işsiz bıraktı.

Bursa’da bu süreçte sokak müzisyenliği yaparak geçimlerini sağlamaya çalışan gençler, kendilerine sadece haftada 4 saat izin veren ve harehangi bir maddi destekte bulunmayan Büyükşehir Belediyesi’ne seslerini duyurmaya çalıştı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun’u ziyaret eden sokak sanatçıları sounlarını anlattı.

Pandemi sürecinde yaşadıkları mağduriyete vurgu yapan müzisyenler, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a şu sözlerle seslendi;


BURSA BÜYÜKŞEHİR’E SESLENDİLER

“Bizim sıkıntımız. Bize Büyükşehir Belediyesi tarafından müzik yapmamız için verilen yerlerde saat sıkıntımız var. Verilen izin haftada 4 saat. Haftada 4 saat ile hangimiz geçinebiliriz ki…Ev geçindirmek zorundayız. Kredi borcu olanlar var. Bize belediyeden herhangi bir detsek verilmiyor. İstanbul ve Ankara’da müzisyen arkadaşlarımızdan duyduğumuza göre belediyeler belirli bir yardım yapıyor.”

EĞLENCE SEKTÖRÜNÜN KAPANMASI EN ÇOK ONLARI VURDU

Dört yıllık üniversite mezunu olduğunu belirten bir diğer sokak sanatçısı ise, “Barda çalışıyordum. Barlar 1 yıldır kapalı olduğu için biz işsiz kaldık. Mecburen eve ekmek götürmek için sokakta müzik yapıyoruz. Ancak burada da yaşadığımız zorluklar ortada” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’çnin sokak sanatçılarının sorunlarını görmezden gelmemesi gerektiğini belriten Erdursun ise şu mesajları verdi;

“BÜYÜKŞEHİR’E YAPTIĞIMIZ ÇAĞRININ KARŞILIK BULMASINI UMUYORUZ”

Bir ülke sanatla , sporla, edebiyatla gelişir. Sizin yaptığınız sanat, ülkenin gelişmesine katkı koyar. Buradan Büyükşehir’e yaptığımız çağrının karşılık bulmasını ve bir an önce sizlerin hem sanatınızı icra etmeniz hem de gelir elde etmenizi umuyorum. Her zaman sanatçının, sporcunun yanında olmalıyız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ